• Anyám főztje
  • Az én konyhám
  • Bio ételek
  • Cukormentes sütik
  • Íz-világ
  • Szárnyas étel
  • Vegán étrend
!
Kakaspörkölt bográcsban

Kakaspörkölt bográcsban

Családom előnyben részesíti a szárnyas húsból készült ételeket, én pedig a bográcsban való főzést. Összehoztam a kettőt egy napra, egy bográcsban!

Az én konyhám

#bogrács
#kakas
#pörkölt
#szárnyas

Elkészítés

A konyhakész kakast részeire bontottam, és vízre raktam.

Zsiradéknak házi kacsazsírt használtam, amiben az apróra vágott hagymát és fokhagymát enyhén sárgára pirítottam.

A tűzről levéve egy kevés piros paprikával elkevertem a hagymát, majd a húsokat egyenletesen elhelyeztem a bográcsban. Alulra a csontosokat szoktam tenni. 

Minimális vízzel felöntve visszarakom a tűzre és kb. 5 percig hagyom kérgesedni. Közben forgatom és nem keverem, a leragadás ellen.

Ezután hozzáadom a sört és a fűszereket, majd felöntöm vízzel. A sör kellemes ízt ad és puhítja a húst is. Ilyenkor még adok hozzá piros paprikát, viszont vigyázok a mennyiségére! Ha elragadtatom magam, keserű lesz az étel. Lassú tűzön főzöm, és ha szükséges pótlom a vizet és fűszerezek is.

Kellemes bográcsozást és jó étvágyat kívánok!

 

Hozzávalók

1 egész kakas

kevés zsiradék

5 db közepes fej vöröshagyma

5 gerezd fokhagyma

3 dl sör

csemege pirospaprika ízlés szerint

2-3 karika csípőspaprika

bors

 

Felhasználók

Értékelései

még nincs értékelés

kapcsolódó

story

Ezért nem érdemes kakaskodni, még akkor sem, ha sok tyúk van az udvaron! olvasd el

Hozzászólások

Ide még nem írtak egyetlen hozzászólást sem. Légy te az első!

Hozzávalók

1 egész kakas

kevés zsiradék

5 db közepes fej vöröshagyma

5 gerezd fokhagyma

3 dl sör

csemege pirospaprika ízlés szerint

2-3 karika csípőspaprika

bors

 

kitchenspoon

próbáld ki ezt is

további receptek