Családom előnyben részesíti a szárnyas húsból készült ételeket, én pedig a bográcsban való főzést. Összehoztam a kettőt egy napra, egy bográcsban!
A konyhakész kakast részeire bontottam, és vízre raktam.
Zsiradéknak házi kacsazsírt használtam, amiben az apróra vágott hagymát és fokhagymát enyhén sárgára pirítottam.
A tűzről levéve egy kevés piros paprikával elkevertem a hagymát, majd a húsokat egyenletesen elhelyeztem a bográcsban. Alulra a csontosokat szoktam tenni.
Minimális vízzel felöntve visszarakom a tűzre és kb. 5 percig hagyom kérgesedni. Közben forgatom és nem keverem, a leragadás ellen.
Ezután hozzáadom a sört és a fűszereket, majd felöntöm vízzel. A sör kellemes ízt ad és puhítja a húst is. Ilyenkor még adok hozzá piros paprikát, viszont vigyázok a mennyiségére! Ha elragadtatom magam, keserű lesz az étel. Lassú tűzön főzöm, és ha szükséges pótlom a vizet és fűszerezek is.
Kellemes bográcsozást és jó étvágyat kívánok!
Hozzávalók
1 egész kakas
kevés zsiradék
5 db közepes fej vöröshagyma
5 gerezd fokhagyma
3 dl sör
csemege pirospaprika ízlés szerint
2-3 karika csípőspaprika
só
bors
kapcsolódó
story
Hozzávalók
1 egész kakas
kevés zsiradék
5 db közepes fej vöröshagyma
5 gerezd fokhagyma
3 dl sör
csemege pirospaprika ízlés szerint
2-3 karika csípőspaprika
só
bors
kitchenspoon
próbáld ki ezt is
kitchenspoon
top cikkek
Hozzászólások
Ide még nem írtak egyetlen hozzászólást sem. Légy te az első!