Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra.
Kend be a pisztrángot olívaolajjal, majd helyezd rá a citromszeleteket és szórd meg a fokhagymával.
Sütőben süsd 15-20 percig, amíg a hal átsül és aranybarnává válik.
Közben olvaszd meg a vajat egy serpenyőben, add hozzá a petrezselymet, és keverd el.
A karfiolt apróra vágd vagy karfiolrizsként használd, és egy serpenyőben vajon pirítsd át 5-6 perc alatt.
Keverd bele a tejszínt és fűszerezd sóval, borssal.
Tálald a sült pisztrángot a petrezselymes vajjal meglocsolva, karfiolrizottóval.
Jó étvágyat!
Hozzávalók
2 egész pisztráng (tisztítva)
2 evőkanál olívaolaj
2 gerezd fokhagyma (összezúzva)
1 citrom (szeletelve)
2 evőkanál friss petrezselyem (aprítva)
50 g vaj
1 közepes fej karfiol (apróra vágva, vagy karfiolrizs formában)
1 evőkanál tejszín
Só és bors
Hozzávalók
2 egész pisztráng (tisztítva)
2 evőkanál olívaolaj
2 gerezd fokhagyma (összezúzva)
1 citrom (szeletelve)
2 evőkanál friss petrezselyem (aprítva)
50 g vaj
1 közepes fej karfiol (apróra vágva, vagy karfiolrizs formában)
1 evőkanál tejszín
Só és bors
kitchenspoon
próbáld ki ezt is
kitchenspoon
top cikkek
Hozzászólások
Ide még nem írtak egyetlen hozzászólást sem. Légy te az első!