A bulgurt száraz fazékban elkezdem pirítani, majd dupla mennyiségű vízzel felöntöm, sózom, borsozom és fedő alatt takarékon puhára párolom 20 perc alatt.
Közben odarakok egy kevés vizet forralni, majd beleteszem a fagyasztott borsót és a megtisztított és kettévágott kelbimbót és puhára főzzük.
Közben a csirkemellet sóval és borssal fűszerezem és egy kevés olíva olajon kérgesítem (nagy lángon, vagy indukciós főzőlapon 7- es fokozat) 6 percig sütöm úgy. hogy percenként megfordítom. 180 fokra előmelegített sütőbe rakom a kérgesítés után, majd kiveszem és pihentetem a húst (legalább 5 percet hagyni kell és utána felszeleteljük).
A puhára főzött zöldborsót és 3 db kelbimbót turmix gépbe rakom, sózom, borsozom, teszek bele egy kevés chilli pelyhet és a kókusztejet, a keményítőt, majd összeturmixolom. Ha nagyon sűrű, akkor lehet rajta lazítani egy kevés főzőlével. Utána az egészet visszaöntöm a egy lábasba és rottyantok rajta egyet, majd leszűröm, hogy jó krémes legyen.
Egy serpenyőbe rakok vajat és a maradék kelbimbót megpirítom.
Jó étvágyat kívánok hozzá
Hozzávalók
- negyed csésze bulgur
- 6 db kelbimbó
- 2 gerezd fokhagyma
- egy kis szelet csirkemell
- fél csésze zöldborsó
- 1 csipet chilli pehely
- 1 ek kókusztej (tejföl is lehet)
- 1 tk étkezési keményítő
- vaj
- só
- bors
- olívaolaj
Hozzávalók
- negyed csésze bulgur
- 6 db kelbimbó
- 2 gerezd fokhagyma
- egy kis szelet csirkemell
- fél csésze zöldborsó
- 1 csipet chilli pehely
- 1 ek kókusztej (tejföl is lehet)
- 1 tk étkezési keményítő
- vaj
- só
- bors
- olívaolaj
kitchenspoon
próbáld ki ezt is
kitchenspoon
top cikkek
Hozzászólások
Ide még nem írtak egyetlen hozzászólást sem. Légy te az első!