Egy hosszúkás kenyérsütő formát (akár őzgerinc formába is vagy kuglóf formába is kiválóan elkészíthető) kivajazok és félreteszem.
A lisztet a sütőporral és a sóval összekeverem.
A vajat alaposan elkeverjük robotgép segítségével a cukorral. Felverjük a tojásokat, majd folyamatos keverés mellett fokozatosan hozzáöntjük a vajas, cukros keverékhez.
A kókusztej és a sütőporral összekevert liszt felét hozzáöntjük a vajas alaphoz és alaposan keverjük össze. Ha már majdnem tökéletes az állaga, akkor hozzáadjuk a kúkusztej és a liszt másik felét és szórjuk bele a kókuszreszeléket.
Az elkészült tésztát öntsük bele a sütőformába, majd a fügelekvárból tetszőleges adagot kiskanállal rakjunk a tetejére (nem kell sok).
A 160 fokra előmelegített sütőbe nagyjából 1 óra hossza alatt készre sül, de azért érdemes tűpróbát csinálni.
Amikor megsült kivesszük a formából és lekenjük a tetejét kókusztejjel és leszórjuk kókuszreszelékkel, amíg még meleg.
Jó étvágyat kívánok hozzá
Hozzávalók
- 130 g vaj
- 150 g nádcukor
- 4 ek kókuszreszelék
- 1 tk sütőpor
- fügelekvár (bármilyen lekvárral helyettesíthető)
- 1,5 dl kókusztej
- 2 db tojás
- 170 g teljes kiőrlésű liszt
1 csipet só
A sütés után a tetejére
- 3 ek kókusztej
- kókuszreszelék
Hozzávalók
- 130 g vaj
- 150 g nádcukor
- 4 ek kókuszreszelék
- 1 tk sütőpor
- fügelekvár (bármilyen lekvárral helyettesíthető)
- 1,5 dl kókusztej
- 2 db tojás
- 170 g teljes kiőrlésű liszt
1 csipet só
A sütés után a tetejére
- 3 ek kókusztej
- kókuszreszelék
kitchenspoon
próbáld ki ezt is
kitchenspoon
top cikkek
Hozzászólások
Ide még nem írtak egyetlen hozzászólást sem. Légy te az első!