• Anyám főztje
  • Az én konyhám
  • Bio ételek
  • Cukormentes sütik
  • Íz-világ
  • Szárnyas étel
  • Vegán étrend
!
Kókuszkenyér fügelekvárral

Kókuszkenyér fügelekvárral

Édes sütik

#kókusz
#kókusztej
#sütemény
#süti

Elkészítés

Egy hosszúkás kenyérsütő formát (akár őzgerinc formába is vagy kuglóf formába is kiválóan elkészíthető) kivajazok és félreteszem.

A lisztet a sütőporral és a sóval összekeverem.

A vajat alaposan elkeverjük robotgép segítségével a cukorral. Felverjük a tojásokat, majd folyamatos keverés mellett fokozatosan hozzáöntjük a vajas, cukros keverékhez.

A kókusztej és a sütőporral összekevert liszt felét hozzáöntjük a vajas alaphoz és alaposan keverjük össze. Ha már majdnem tökéletes az állaga, akkor hozzáadjuk a kúkusztej és a liszt másik felét és szórjuk bele a kókuszreszeléket.

Az elkészült tésztát öntsük bele a sütőformába, majd a fügelekvárból tetszőleges adagot kiskanállal rakjunk a tetejére (nem kell sok).

A 160 fokra előmelegített sütőbe nagyjából 1 óra hossza alatt készre sül, de azért érdemes tűpróbát csinálni.

Amikor megsült kivesszük a formából és lekenjük a tetejét kókusztejjel és leszórjuk kókuszreszelékkel, amíg még meleg.

Jó étvágyat kívánok hozzá

Hozzávalók

- 130 g vaj

- 150 g nádcukor

- 4 ek kókuszreszelék

- 1 tk sütőpor

- fügelekvár (bármilyen lekvárral helyettesíthető)

- 1,5 dl kókusztej

- 2 db tojás

- 170 g teljes kiőrlésű liszt

1 csipet só

A sütés után a tetejére

- 3 ek kókusztej

- kókuszreszelék

Felhasználók

Értékelései

még nincs értékelés

Hozzászólások

Ide még nem írtak egyetlen hozzászólást sem. Légy te az első!

Hozzávalók

- 130 g vaj

- 150 g nádcukor

- 4 ek kókuszreszelék

- 1 tk sütőpor

- fügelekvár (bármilyen lekvárral helyettesíthető)

- 1,5 dl kókusztej

- 2 db tojás

- 170 g teljes kiőrlésű liszt

1 csipet só

A sütés után a tetejére

- 3 ek kókusztej

- kókuszreszelék

kitchenspoon

próbáld ki ezt is

további receptek

top cikkek

Kulináris élmények
#étkezés #főzés #történetek