A fűszerezett egész csirkemellet elősütöm, kihűlve szeletelem. A maradék vajon fonnyasztott hagymára teszem a húsokat, rá a gombát és fűszereket. Párolom és tálalom.
A csirkemelleket kifilézem, fűszerezem sóval, borssal és grill fűszerkeverékkel
Az olvasztott vajon mindkét oldalukat elősütöm., majd kiszedem a vajból és hűlni hagyom.
Ha már kihűlt, hosszú csíkokra szeletelem. Közben elkészítem a gombát az alábbiak szerint.
A sütéshez használt vajban (ha szükséges, még adok hozzá 2-3 dkg-ot) megfonnyasztok 1 fej apróra vágott vöröshagymát.
Ezután visszateszem rá a csíkokra szeletelt melldarabokat. Hozzáadom a felszeletelt gombát,
Meghintem majorannával, az apróra vágott petrezselyemzölddel, és hozzá adom az aprított fokhagymát.
Óvatosan összeforgatom, nagyon kevés vizet adok hozzá és fedő alatt párolom.
Ha szükséges, folyamatosan adok hozzá vizet és készre főzöm.
A lisztet elkeverem a tejföllel, adok hozzá néhány evőkanál levet és besűrítem vele a gombás csirkemelleket.
Burgonyapüré, nokedli, vagy rizs is illik hozzá!
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Hozzávalók
3 db filézett csirkemell v. pulykamell
só, bors, grill fűszerkeverék
5-6 dkg vaj
1 fej vöröshagyma
50 dkg felszeletelt csiperkegomba
2 tk. morzsolt majoranna
1 csomag friss petrezselyemzöld aprítva
2 gerezd fokhagyma aprítva
1-2 ek. liszt (mennyire szeretnéd sűrűre)
2 dl tejföl
Hozzávalók
3 db filézett csirkemell v. pulykamell
só, bors, grill fűszerkeverék
5-6 dkg vaj
1 fej vöröshagyma
50 dkg felszeletelt csiperkegomba
2 tk. morzsolt majoranna
1 csomag friss petrezselyemzöld aprítva
2 gerezd fokhagyma aprítva
1-2 ek. liszt (mennyire szeretnéd sűrűre)
2 dl tejföl
kitchenspoon
próbáld ki ezt is
kitchenspoon
top cikkek
Hozzászólások
Ide még nem írtak egyetlen hozzászólást sem. Légy te az első!