Nem fogyott elég ütemesen a gyros hús, ezért elkészítettem egyik kedvenc rakott ételünket. A fűszerekkel sok variációval készülhet, most is így történt.
6 dl bulgurt, dupla mennyiségű, vegetával, borssal, chili paprikával és oregánóval fűszerezett vízben megfőztem.
Forrásig nagy lángon, majd kis lángon érdemes főzni, olykor megkavarva a leragadást elkerülve.
A főzést követően fedővel lefedtem, így az ízek jobban összeérnek és puhább is lesz.
Ezzel párhuzamosan a rózsáira szedett brokkolit, enyhén sós vízben megfőztem.
A brokkolit forrást követően tettem bele és kb. 10-12 percig főztem. Főzés közben érdemes jobban figyelni rá, ne főzzük túl!
Amíg fentiek elkészülnek, van elegendő idő az öntet elkészítésére. A tejfölt, tejet vagy tejszínt, majonézt egy kis tálban összekevertem.
Hozzáadtam a fokhagymát, kevés sót, borsot. Olyan állagú legyen, hogy szépen el lehessen teríteni majd a brokkolin.
A maradék húst összekevertem a bulgurral és egy kivajazott hőálló edényben elterítettem.
Tetejét vékonyan megkentem tejföllel! NEM az öntettel, csak tejföllel!
Erre egyenletesen elosztottam a brokkoli rózsákat és tetejére elosztottam az öntetet.
Ha vállalható a csípős, akkor az öntetbe vagy a tetejére még szórható chili örlemény.
Annyi sajtot reszeltem rá, amennyit elelgendőnek láttam. Ez akár el is hagyható.
200 fokra előmelegített sütőben 25 perc alatt már készen is volt.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Hozzávalók
6 dl bulgur
2 nagyobb fej brokkoli
hús (most a maradék gyros csirkemellett használtam fel)
350-400 gr tejföl
reszelt sajt
főzőtejszín vagy tej
majonéz
zúzott fokhagyma vagy fokhagyma granulátum
margarin
só
vegeta
őrölt fekete bors
oregánó
őrölt chili paprika
Hozzávalók
6 dl bulgur
2 nagyobb fej brokkoli
hús (most a maradék gyros csirkemellett használtam fel)
350-400 gr tejföl
reszelt sajt
főzőtejszín vagy tej
majonéz
zúzott fokhagyma vagy fokhagyma granulátum
margarin
só
vegeta
őrölt fekete bors
oregánó
őrölt chili paprika
kitchenspoon
próbáld ki ezt is
kitchenspoon
top cikkek
Hozzászólások
Ide még nem írtak egyetlen hozzászólást sem. Légy te az első!