Kevés hozzávaló szükséges ehhez a többféle variációban elkészíthető cukormentes édességhez. Ami biztosan kell hozzá, az alma és a fantáziád!
Az almákat meghámoztam és vékonyabb szeletekre vágtam. Ahhoz, hogy ne barnuljon meg, bekentem a citromlével.
A tojások fehérjét felvertem kemény habbá. Összekevertem a tojássárgájával, az édesítőporral, rummal és áttört túróval.
Javaslat: Ha kicsik a tojások, mehet bele 4 tojásfehérje és 2 tojássárgája is.
Kikentem egy hőálló tálat a margarinnal, és az aljára terítettem egy réteg almát. Egymásra, fedésben raktam.
A túrókrémet egyenletesen elterítettem rajta, és a tetejét is beborítottam almával. Ezt is fedésben, ízlésesen elhelyezve.
185 fokra előmelegített sütőben addig sütöttem, amíg az alma teteje gyönyörűre pirult.
Nekem elegendő volt hozzá 35 perc, és 5 perc hőkeveréssel a végén.
Tálalás előtt megszórtam fahéjjal is.
Mivel csak gyümölcscukrot tartalmaz, bátran eheti az is, akinek a vércukorszintre figyelni kell.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Hozzávalók
3-4 nagyobb alma (én savanyú almát választottam)
1 citrom leve
3 tojásfehérje
1 tojássárgája
20 dkg sovány tehéntúró
1 ek. sütéshez való édesítőpor (Dia-Welness 1:4)
2 ek. rum (Captain Morgan Jamaica Rum volt itthon)
margarin
fahéj
kapcsolódó
story
Hozzávalók
3-4 nagyobb alma (én savanyú almát választottam)
1 citrom leve
3 tojásfehérje
1 tojássárgája
20 dkg sovány tehéntúró
1 ek. sütéshez való édesítőpor (Dia-Welness 1:4)
2 ek. rum (Captain Morgan Jamaica Rum volt itthon)
margarin
fahéj
kitchenspoon
próbáld ki ezt is
kitchenspoon
top cikkek
Hozzászólások
Ide még nem írtak egyetlen hozzászólást sem. Légy te az első!