• Anyám főztje
  • Az én konyhám
  • Bio ételek
  • Cukormentes étrend
  • Cukormentes sütik
  • Diétás ételek
  • Érzékeny gyomornak
  • Fogyókúrás ételek
  • Gluténmentes receptek
  • Gyors és egyszerű ételek
  • Íz-világ
  • Laktózmentes ételek
  • Szénhidrát, cukor, tejmentes édesség
  • Szénhidrátcsökkentett ételek
  • Tökös ételek-Halloween csodák
  • Vegán étrend
  • Vegetáriánus étrend
!
STEFÁNIA VAGDALT HÚSVÉTI HIDEGTÁLRA

STEFÁNIA VAGDALT HÚSVÉTI HIDEGTÁLRA

Húsvéti étel

##fasirt#hidegtál#tojás#regenor

Elkészítés

A 3 db tojást hideg vízben felteszem és 15 perc alatt keményre főzöm.

A húst ledarálom, a vöröshagymát apró kockára vágom a fokhagymát lereszelem és a húshoz adom.

A zsemléket vízbe áztatom, majd jól kinyomkodom és a többi hozzávalóval együtt, 2 nyers tojással, fűszerekkel, sóval, jól összekeverem.

A massza 1/3-ából egy ujjnyi vastag lapot teszek a tepsi aljára, amire a 3 db megpucolt főtt tojást ráteszem.

A maradék masszával beborítom a tojásokat, ügyelve hogy mindenhol körbe érje a massza, tetejét, oldalát elsimítom.

Tetejére kenem a zsírt, sütőbe teszem és 200 fokon 50 percig fólia alatt sütöm, majd fólia nélkül még 15 percig pirítom a tetejét.

Hidegtálak izgalmas alkotóeleme is lehet.

Hozzávalók

6 adagra

 

3 db tojás

60 dkg darált sertés dagadó

1 fej vöröshagyma

4 gerezd fokhagyma

2 db tojás

3 db zsemle (szikkadt)

ízlés szerint őrölt bors

ízlés szerint majoranna

ízlés szerint só

1 tk pirospaprika

1 ek zsír

Felhasználók

Értékelései

még nincs értékelés

Hozzászólások

Ide még nem írtak egyetlen hozzászólást sem. Légy te az első!

Hozzávalók

6 adagra

 

3 db tojás

60 dkg darált sertés dagadó

1 fej vöröshagyma

4 gerezd fokhagyma

2 db tojás

3 db zsemle (szikkadt)

ízlés szerint őrölt bors

ízlés szerint majoranna

ízlés szerint só

1 tk pirospaprika

1 ek zsír

kitchenspoon

próbáld ki ezt is

további receptek

top cikkek

Kulináris élmények
#étkezés #főzés #történetek