Mi Magyarok esküszünk a szalonnára, kolbászra, pörköltre. Szeretjük a hasunkat és jó nagyokat lakmározni!
Azt mondják, a hölgyek leginkább a gyomrukon keresztül tudják megfogni a férfiakat.
Ezt férfiként én is tanúsíthatom, valóban szeretünk nagyokat lakmározni, sőt szeretünk és tudunk is főzni!
Feleségem szerint piszmogás, szerintem elmélyülés és kikapcsolódás!
Hasonlóan működik ez más országokban is, minden nemzetnek megvannak a jellegzetes ételei.
Ha Erdély, akkor Zakuska, Puliszka.
Lengyelországban a bigosz, és tócsni.
Szlovákiában a brindzás galuska, a juhtúrós pirog.
Izraelben gyakori kerül az asztalon a sólet, borcs, és a különleges shaksuka.
Ízek, hagyományok, történetek. Más szokások, más konyha, és mégis ugyanaz a cél: gasztronómiai élmény a gyomornak.
Ezek között fogunk barangolni az Íz-Világ kategóriában található receptekkel.
Gasztro kalandoraink segítségével pedig virtuális kirándulásokat teszünk más nemzetek konyháiban.
Blogerek, akik írnak a helyi szokásokról, ételekről, kapcsolatukról a gasztronómiával.
Általuk ismerhetjük meg, mi kerül az asztalra hétköznapokon, és milyen ételek tartoznak az ünnepi fogásokhoz.