• Anyám főztje
  • Az én konyhám
  • Bio ételek
  • Cukormentes sütik
  • Íz-világ
  • Szárnyas étel
  • Vegán étrend
!
Rakott krumpli Römertopf  tálban

Rakott krumpli Römertopf tálban

Gyerekkorom egyik kedvence volt. Nagyon régen fogyasztottam, most kedvem kerekedett elkészíteni.

Burgonyás ételek

#kolbász
#krumpli
#tejföl

Elkészítés

A krumplit meghámozom és enyhény sós vízben megfőzöm. Főzhető héjában is, az sem tesz rosszat az étellel.

Ha megfőtt, akkor karikákra vágom.

A tojásokat keményre főzöm és szeletelem. A kolbászt szintén szeletelem. Ízlés szerint vegyíthető csípős kolbásszal is.

A zsemlemorzsát aranybarnára pirítom egy száraz serpenyőben.

A tejfölt és főzőtejszínt összekavarom enyhén sózom.

A Römertopf edényt kivajazom, kevés zsemlemorzsával megszórom és az elkészült anyagokat rétegezem. Én a következőként tettem.

Alulra került a krumpli, majd a tojás és kolbász. A krumpli réteget szoktam fűszerezni, és a tojást sűrűn rakom.

A kolbászra szórok pirított zsemlemorzsát, és kevés öntetet (tejföl, főzőtejszín) is teszek rá.

Ezt követi újabb réteg az előzőek szerint. A legfelső réteg krumpli, bőven leöntve tejföllel.

Irány a sütő!

190 fokos sütőben, lefedve sütöm 35-40 percig. Az edény tetejét levéve aranybarnára pirítom és tálalom.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Hozzávalók

80 dkg krumpli (nettó)

5 tojás

15-20 dkg kolbász

400 g tejföl

1 dl főzőtejszín (esetleg tej)

fokhagyma granulátum

vöröshagyma granulátum

bors

4 ek zsemlemorzsa

2-3 dkg margarin

 

Felhasználók

Értékelései

még nincs értékelés

Hozzászólások

Ide még nem írtak egyetlen hozzászólást sem. Légy te az első!

Hozzávalók

80 dkg krumpli (nettó)

5 tojás

15-20 dkg kolbász

400 g tejföl

1 dl főzőtejszín (esetleg tej)

fokhagyma granulátum

vöröshagyma granulátum

bors

4 ek zsemlemorzsa

2-3 dkg margarin

 

kitchenspoon

próbáld ki ezt is

további receptek

top cikkek

Felhívás receptgyűjtésre
#gyűjtés #hagyomány #Nagyhegyes #receptek #rendezvény