Gyerekkorom egyik kedvence volt. Nagyon régen fogyasztottam, most kedvem kerekedett elkészíteni.
A krumplit meghámozom és enyhény sós vízben megfőzöm. Főzhető héjában is, az sem tesz rosszat az étellel.
Ha megfőtt, akkor karikákra vágom.
A tojásokat keményre főzöm és szeletelem. A kolbászt szintén szeletelem. Ízlés szerint vegyíthető csípős kolbásszal is.
A zsemlemorzsát aranybarnára pirítom egy száraz serpenyőben.
A tejfölt és főzőtejszínt összekavarom enyhén sózom.
A Römertopf edényt kivajazom, kevés zsemlemorzsával megszórom és az elkészült anyagokat rétegezem. Én a következőként tettem.
Alulra került a krumpli, majd a tojás és kolbász. A krumpli réteget szoktam fűszerezni, és a tojást sűrűn rakom.
A kolbászra szórok pirított zsemlemorzsát, és kevés öntetet (tejföl, főzőtejszín) is teszek rá.
Ezt követi újabb réteg az előzőek szerint. A legfelső réteg krumpli, bőven leöntve tejföllel.
Irány a sütő!
190 fokos sütőben, lefedve sütöm 35-40 percig. Az edény tetejét levéve aranybarnára pirítom és tálalom.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Hozzávalók
80 dkg krumpli (nettó)
5 tojás
15-20 dkg kolbász
400 g tejföl
1 dl főzőtejszín (esetleg tej)
fokhagyma granulátum
vöröshagyma granulátum
só
bors
4 ek zsemlemorzsa
2-3 dkg margarin
Hozzávalók
80 dkg krumpli (nettó)
5 tojás
15-20 dkg kolbász
400 g tejföl
1 dl főzőtejszín (esetleg tej)
fokhagyma granulátum
vöröshagyma granulátum
só
bors
4 ek zsemlemorzsa
2-3 dkg margarin
kitchenspoon
próbáld ki ezt is
kitchenspoon
top cikkek
Hozzászólások
Ide még nem írtak egyetlen hozzászólást sem. Légy te az első!