A zúzát (csirke, kacsa, pulyka) megtisztítom, feldarabolom.
A füstölt szalonna kiolvasztott zsírján, megdinsztelem a felkockázott vöröshagymát, paprikát és fokhagymát, majd megszórom pirospaprikával.
Beleteszem a zúzát és a felaprított paradicsomot.
Fűszerezem kakukkfűvel, babérlevéllel, frissen őrölt borssal, sóval, mustárral, a kés lapjával szétnyomott borókabogyóval.
Alá öntöm a bort és a zúza puhulásáig, fedő alatt főzöm. Az elpárolgott levet, vízzel pótolom.
Amikor a zúza megpuhult, hozzáadom a feldarabolt vargányát és tovább főzöm. Ha a gomba sok levet ereszt, addig főzöm, amíg megfelelő sűrűségű lesz a szaftja.
Ha elkészült, bulgurral tálalom, kovászos uborkát kínálok mellé.
Jó étvágyat!
Hozzávalók
50 dkg zúza
50 dkg vargánya gomba
3 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
1 kávéskanál pirospaprika
2 db babérlevél
1 tk kakukkfű
2 dl vörösbor
6 szem borókabogyó
1 tk mustár
5 dkg füstölt szalonna
1 db paradicsom
2 db paprika
ízlés szerint só
ízlés szerint őrölt bors
Hozzávalók
50 dkg zúza
50 dkg vargánya gomba
3 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
1 kávéskanál pirospaprika
2 db babérlevél
1 tk kakukkfű
2 dl vörösbor
6 szem borókabogyó
1 tk mustár
5 dkg füstölt szalonna
1 db paradicsom
2 db paprika
ízlés szerint só
ízlés szerint őrölt bors
kitchenspoon
termékajánló
kitchenspoon
próbáld ki ezt is
kitchenspoon
top cikkek
Hozzászólások
Ide még nem írtak egyetlen hozzászólást sem. Légy te az első!