Viszonylag kevés előkészületet igénylő étel, melyet saját ízvilágodnak megfelelően variálhatsz!
A makarónit feltettem főni. Durumtésztát találtam itthon, jó választás volt.
Mennyiségét tekintve nincs korlát, így egy egész zacskónyit használtam. Ha kimarad, hasznosítom másra.
Közben a krumplikat meghámoztam, megmostam, és közepesen vastagra karikáztam.
Félig megfőztem és forró olajon kicsit átsütöttem. Ízletesebb lesz az étel, legalábbis én így szeretem.
Sütés után hűlni hagytam és egy kivajazott hőálló tálba helyeztem.
Óvatosan sóztam csak meg, és az előzetesen összekevert zöldbabot, zöldborsót, kukoricát egyenletesen elosztottam rajta.
Nem mértem a fűszerek mennyiségét, kb. ugyanannyit tettem bel mindegyikből.
A főtt makarónit egyenletesen elosztottam rajta. Mivel a tál mérete adott korlátokat, egy kevés kimaradt.
Az öntethez összekevertem a hozzávalókat egy külön tálban, majd egyenletesen a tésztára terítettem.
190 fokra előmelegített sütőben sütöttem fedő alatt, majd 180 fokon fedő nélkül rápirítottam.
A sütés és pirítás is kb. 15-20 percet vett igénybe. A pirításra figyelni kell, csak piruljon, ne égjen.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Hozzávalók
8 ek zöldbab
5 ek zöldborsó
5 ek főtt kukorica
2 db közepes krumpli
makaróni
margarin
petrezselyemzöld vagy szárított petrezselyem
majoranna
oregánó
só
Öntethez:
330 g tejföl
3 gerezd fokhagyma zúzva
fokhagyma helyett lehet granulátum is
50 ml főzőtejszín
1 tojás
só
kapcsolódó
story
Hozzávalók
8 ek zöldbab
5 ek zöldborsó
5 ek főtt kukorica
2 db közepes krumpli
makaróni
margarin
petrezselyemzöld vagy szárított petrezselyem
majoranna
oregánó
só
Öntethez:
330 g tejföl
3 gerezd fokhagyma zúzva
fokhagyma helyett lehet granulátum is
50 ml főzőtejszín
1 tojás
só
kitchenspoon
próbáld ki ezt is
kitchenspoon
top cikkek
Hozzászólások
Ide még nem írtak egyetlen hozzászólást sem. Légy te az első!