• Anyám főztje
  • Az én konyhám
  • Bio ételek
  • Cukormentes sütik
  • Íz-világ
  • Szárnyas étel
  • Vegán étrend
!
Makarónis ízbomba

Makarónis ízbomba

Viszonylag kevés előkészületet igénylő étel, melyet saját ízvilágodnak megfelelően variálhatsz!

Az én konyhám

#borsó
#hüvelyes
#kukorica
#makaróni
#sajtos
#tejszínes
#zöldbab

Elkészítés

A makarónit feltettem főni. Durumtésztát találtam itthon, jó választás volt.

Mennyiségét tekintve nincs korlát, így egy egész zacskónyit használtam. Ha kimarad, hasznosítom másra.

Közben a krumplikat meghámoztam, megmostam, és közepesen vastagra karikáztam.

Félig megfőztem és forró olajon kicsit átsütöttem. Ízletesebb lesz az étel, legalábbis én így szeretem.

Sütés után hűlni hagytam és egy kivajazott hőálló tálba helyeztem.

Óvatosan sóztam csak meg, és az előzetesen összekevert zöldbabot, zöldborsót, kukoricát egyenletesen elosztottam rajta.

Nem mértem a fűszerek mennyiségét, kb. ugyanannyit tettem bel mindegyikből.

A főtt makarónit egyenletesen elosztottam rajta. Mivel a tál mérete adott korlátokat, egy kevés kimaradt.

Az öntethez összekevertem a hozzávalókat egy külön tálban, majd egyenletesen a tésztára terítettem.

190 fokra előmelegített sütőben sütöttem fedő alatt, majd 180 fokon fedő nélkül rápirítottam.

A sütés és pirítás is kb. 15-20 percet vett igénybe. A pirításra figyelni kell, csak piruljon, ne égjen. 

Jó étvágyat kívánok hozzá!

 

 

Hozzávalók

8 ek zöldbab

5 ek zöldborsó

5 ek főtt kukorica

2 db közepes krumpli

makaróni

margarin

petrezselyemzöld vagy szárított petrezselyem

majoranna

oregánó

Öntethez:

330 g tejföl 

3 gerezd fokhagyma zúzva

fokhagyma helyett lehet granulátum is

50 ml főzőtejszín

1 tojás

Felhasználók

Értékelései

még nincs értékelés

kapcsolódó

story

Párolt zöldség készült sülthúshoz a hétvégén, és több helyet foglalt el a maradék konzerv a hűtőben, mint kellene! Megtaláltam a megoldást ..... olvasd el

Hozzászólások

Ide még nem írtak egyetlen hozzászólást sem. Légy te az első!

Hozzávalók

8 ek zöldbab

5 ek zöldborsó

5 ek főtt kukorica

2 db közepes krumpli

makaróni

margarin

petrezselyemzöld vagy szárított petrezselyem

majoranna

oregánó

Öntethez:

330 g tejföl 

3 gerezd fokhagyma zúzva

fokhagyma helyett lehet granulátum is

50 ml főzőtejszín

1 tojás

kitchenspoon

próbáld ki ezt is

további receptek

top cikkek

Gasztro Kalandorok
#ételek #gasztronómia #kirándulás #nemzetek #utazás