Az elkészítése több időt vesz igénybe a töltelék és a göngyölés miatt, viszont nagyon megéri! Tartalmas és ízletes!
Előkészülök:
A húst kiklopfolom, és megszórom ételízesítővel. A paprikát, a hagymát megtisztítom, felaprítom.
A gombát megmosom, megtisztítom. Négy darabot apróra vágok, a többit pedig nagyobb kockákra.
Elkészítem:
1; Megpirítom a hagymát 1 ek. olajon, hozzáadom a paprikát, az apróra vágott gombát, és megpárolom.
2; A hússzeletekre rakok egy kevés masszát, feltekerem, és fogvájóval összetűzöm.
Ez egy kicsit macerás, viszont fontos művelet. Ha nincs jól összetűzve, kifolyhat a töltelék sütéskor.
3; A maradék olajon minden oldalát átsütöm a hústekercseknek.
Amikor szépen sülni kezd, felöntöm a borral, és addig sütöm, míg csak a zsírja marad. Én száraz vagy félszáraz bort használok.
A húst tálra kiszedem és melegen tartom.
4; Ebben a serpenyőbe teszem a vajat, és megpárolom rajta a többi gombát, majd rászórom a lisztet, és összekeverem.
Hozzáadom a csirkelevest és a tejszínt, összekeverem, és néhány percig lassú tűzön főzöm.
Ízlés szerint sóval, borssal, szójaszósszal ízesítettem.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Hozzávalók
4 személyes adaghoz:
4 nagyobb szelet karaj
1 kisebb fej hagyma
1 kisebb paprika
50 dkg gomba
3-4 ek. olaj
1 dl fehérbor
3 ek.vaj
3 ek.liszt
3 dl csirkeleves kockából
1 dl főzőtejszín
1 tk. szójaszósz
ételízesítő
só, bors
Hozzávalók
4 személyes adaghoz:
4 nagyobb szelet karaj
1 kisebb fej hagyma
1 kisebb paprika
50 dkg gomba
3-4 ek. olaj
1 dl fehérbor
3 ek.vaj
3 ek.liszt
3 dl csirkeleves kockából
1 dl főzőtejszín
1 tk. szójaszósz
ételízesítő
só, bors
kitchenspoon
próbáld ki ezt is
kitchenspoon
top cikkek
Hozzászólások
Ide még nem írtak egyetlen hozzászólást sem. Légy te az első!