• Anyám főztje
  • Az én konyhám
  • Bio ételek
  • Cukormentes sütik
  • Íz-világ
  • Szárnyas étel
  • Vegán étrend
!

"Mókuska" rakott alma

A szokásos rakott alma receptet használtam kis módosítással és a lekvár helyett mogyorókrémmel ízesítettem. Érdemes itt is cukormentes krémet használni, az élmény így is megmarad.

Az én konyhám

#almás
#cukormentes
#édesség
#mogyorókrém

Elkészítés

A megmosott mazsolát előre beáztattam a rumban 20 percre. Érdemes nagyobb mazsolát használni.

Az almákat meghámoztam és közepesen vastag szeletekre vágtam. Ahhoz, hogy ne barnuljon meg, bekentem a citromlével.

A tojásfehérjét felvertem kemény habbá egy közepesen nagy tálban. 

Majd összekavartam a tojássárgájával, édesítőporral, reszelt citromhéjjal, mazsolával, rummal és az áttört túróval.

Kikentem egy hőálló tálat egy kevés margarinnal, és az aljára terítettem egy réteg almát. Egymásra, fedésben raktam.

A mogyorókrémhez annyi tejszínt tettem, hogy jól kenhető legyen.

A babapiskótákat az almára raktam és egyenletesen bekentem a mogyorókrémmel.

Ezt követően a túrókrémet szétterítettem a krémes babapiskótán, és a tetejére tettem még almaszeleteket.

185 fokra előmelegített sütőben addig sütöttem, amíg az alma teteje gyönyörűre pirult.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Hozzávalók

3-4 nagyobb alma

1 citrom leve és reszelt héja

3 tojásfehérje

2 tojássárgája

20 dkg félzsíros tehéntúró

1 ek. sütéshez való édesítőpor (Dia-Welness 1:4)

3 ek. rum (Captain Morgan Jamaica Rumot használtam)

babapiskóta (cukorbevonat nélküli)

mogyorókrém vagy csokikrém (lehetőleg cukormentes)

főzőtejszín vagy tej

mazsola ízlés szerinti mennyiségben

margarin

fahéj a tálaláshoz

Felhasználók

Értékelései

még nincs értékelés

Hozzászólások

Ide még nem írtak egyetlen hozzászólást sem. Légy te az első!

Hozzávalók

3-4 nagyobb alma

1 citrom leve és reszelt héja

3 tojásfehérje

2 tojássárgája

20 dkg félzsíros tehéntúró

1 ek. sütéshez való édesítőpor (Dia-Welness 1:4)

3 ek. rum (Captain Morgan Jamaica Rumot használtam)

babapiskóta (cukorbevonat nélküli)

mogyorókrém vagy csokikrém (lehetőleg cukormentes)

főzőtejszín vagy tej

mazsola ízlés szerinti mennyiségben

margarin

fahéj a tálaláshoz

kitchenspoon

próbáld ki ezt is

további receptek

top cikkek

Kulináris élmények
#étkezés #főzés #történetek