A szokásos rakott alma receptet használtam kis módosítással és a lekvár helyett mogyorókrémmel ízesítettem. Érdemes itt is cukormentes krémet használni, az élmény így is megmarad.
A megmosott mazsolát előre beáztattam a rumban 20 percre. Érdemes nagyobb mazsolát használni.
Az almákat meghámoztam és közepesen vastag szeletekre vágtam. Ahhoz, hogy ne barnuljon meg, bekentem a citromlével.
A tojásfehérjét felvertem kemény habbá egy közepesen nagy tálban.
Majd összekavartam a tojássárgájával, édesítőporral, reszelt citromhéjjal, mazsolával, rummal és az áttört túróval.
Kikentem egy hőálló tálat egy kevés margarinnal, és az aljára terítettem egy réteg almát. Egymásra, fedésben raktam.
A mogyorókrémhez annyi tejszínt tettem, hogy jól kenhető legyen.
A babapiskótákat az almára raktam és egyenletesen bekentem a mogyorókrémmel.
Ezt követően a túrókrémet szétterítettem a krémes babapiskótán, és a tetejére tettem még almaszeleteket.
185 fokra előmelegített sütőben addig sütöttem, amíg az alma teteje gyönyörűre pirult.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Hozzávalók
3-4 nagyobb alma
1 citrom leve és reszelt héja
3 tojásfehérje
2 tojássárgája
20 dkg félzsíros tehéntúró
1 ek. sütéshez való édesítőpor (Dia-Welness 1:4)
3 ek. rum (Captain Morgan Jamaica Rumot használtam)
babapiskóta (cukorbevonat nélküli)
mogyorókrém vagy csokikrém (lehetőleg cukormentes)
főzőtejszín vagy tej
mazsola ízlés szerinti mennyiségben
margarin
fahéj a tálaláshoz
Hozzávalók
3-4 nagyobb alma
1 citrom leve és reszelt héja
3 tojásfehérje
2 tojássárgája
20 dkg félzsíros tehéntúró
1 ek. sütéshez való édesítőpor (Dia-Welness 1:4)
3 ek. rum (Captain Morgan Jamaica Rumot használtam)
babapiskóta (cukorbevonat nélküli)
mogyorókrém vagy csokikrém (lehetőleg cukormentes)
főzőtejszín vagy tej
mazsola ízlés szerinti mennyiségben
margarin
fahéj a tálaláshoz
kitchenspoon
próbáld ki ezt is
kitchenspoon
top cikkek
Hozzászólások
Ide még nem írtak egyetlen hozzászólást sem. Légy te az első!