Édesanyám gyakran készítette el nyáron, ezt a kellemesen savanykás hűsítő édességet. Most én is elkészítettem, a család örömére.
1 l vizet 30 dkg cukorral, 1 citrom levével és reszelt héjával felfőzök.
Állandó kavarás mellett, lassan beleszórok 15 dkg búzadarát (grízt).
Kevergetve addig főzöm, amíg besűrűsödik, „üveges” lesz. Ez kb. 10 perc.
Azután hideg vízbe állítom és kihűlésig kavargatom. Szép fehér lesz.
Vizezett formákba öntöm (poharakba, csészékbe). Hűtőbe teszem a fogyasztásig.
Közben elkészítem a vanília sodót is.
A vanília sodó hozzávalóit lassan kavargatva összefőzöm. Forrni nem szabad.
Tálaláskor a gríz formákat nagyobb tálba borítom, és ráöntöm a hideg sodót.
Kellemes nyári hűsítő édesség, remélem ízleni fog!
Jó étvágyat hozzá!
Hozzávalók
Gríz:
1 l víz
30 dkg cukor
1 nagyobb citrom leve és reszelt héja
15 dkg búzadara
Vanília sodó normál adag:
1 liter tej
3 tojás sárgája
10 dkg cukor
1/2 csomag vanília pudingpor vagy 2 tk liszt
2 vaníliás cukor
Vanília sodó nagy adag:
1,5 liter tej
4 tojás sárgája
15 dkg cukor
2/3 csomag vanília pudingpor
2 vaníliás cukor
Hozzávalók
Gríz:
1 l víz
30 dkg cukor
1 nagyobb citrom leve és reszelt héja
15 dkg búzadara
Vanília sodó normál adag:
1 liter tej
3 tojás sárgája
10 dkg cukor
1/2 csomag vanília pudingpor vagy 2 tk liszt
2 vaníliás cukor
Vanília sodó nagy adag:
1,5 liter tej
4 tojás sárgája
15 dkg cukor
2/3 csomag vanília pudingpor
2 vaníliás cukor
kitchenspoon
próbáld ki ezt is
kitchenspoon
top cikkek
Hozzászólások
Ide még nem írtak egyetlen hozzászólást sem. Légy te az első!