Nagy tudományt nem igényelt sem az előkészítés, sem az elkészítés. Ennek ellenére egy nagyon finom és különleges ízvilággal rendelkező ételt sikerült a családnak feltálalni. Ha nem figyelek, már én sem tudom megkóstolni.
A csirkemellet kisebb kockákra vágtam, hogy gyorsabban elkészüljön.
A margarint megolvasztottam és amikor forró volt, ebben kérgesítettem meg a húsokat.
Így az íze zamatosabb lesz tapasztalatom szerint. Nagyon kevés vizet tettem hozzá és megszórtam a fűszerkeverékkel.
A mennyiséggel lehet bátran bánni. Most nem méregettem, csak az illatra és ízre hagyatkoztam.
Érdemes 2-3 percig fedő alá tenni, így gyorsabban átpuhul és jól vegyülnek az ízek.
Ha szükséges, minimális vizet lehet adni hozzá és figyelni, hogy ne égjen le, csak piruljon.
Közben el lehet készíteni a szószt is. Ehhez először feltettem egy edényben vizet, mert a hozzávalókat gőzön dolgoztam össze.
Amikor már forrt a víz, az edényre tettem egy közepes fémtálat és megolvasztottam a vajat.
Ehhez tettem hozzá a kakaóport, édesítőt és lisztet. Szépen simára kavartam és összefőztem. Ekkor került bele a chiliszósz.
A chiliszósszal érdemes óvatosan bánni, hiszen elegendő néhány csepp is a kellemes, még élvezhető hatáshoz.
Leginkább nassolni érdemes egy kiadós vacsora után, akár TV nézés vagy olvasás közben.
Jó étvágyat hozzá!
Hozzávalók
Húshoz:
2 közepes csirkemell
margarin a sütéshez
VEGGY EXOTIC fűszerkeverék ízlés szerint
Csokikrémhez:
15 g margarin vagy vaj
1,5 púpozott ek. Holland kakaópor
1-2 ek liszt - az állaga krémes maradjon
5 dkg édesítőszer
Jalapeno chilipaprikaszósz (bármilyen chiliszósz megfelel)
kapcsolódó
story
Hozzávalók
Húshoz:
2 közepes csirkemell
margarin a sütéshez
VEGGY EXOTIC fűszerkeverék ízlés szerint
Csokikrémhez:
15 g margarin vagy vaj
1,5 púpozott ek. Holland kakaópor
1-2 ek liszt - az állaga krémes maradjon
5 dkg édesítőszer
Jalapeno chilipaprikaszósz (bármilyen chiliszósz megfelel)
kitchenspoon
próbáld ki ezt is
kitchenspoon
top cikkek
Hozzászólások
Ide még nem írtak egyetlen hozzászólást sem. Légy te az első!