• Anyám főztje
  • Az én konyhám
  • Bio ételek
  • Cukormentes sütik
  • Íz-világ
  • Szárnyas étel
  • Vegán étrend
...

Gasztro Kalandorok

Gasztronómiai kirándulások, kalandozások. Nemzetek hétköznapi és ünnepi ételei. Hagyományok, történetek, kalandok! Tarts velünk ezen a különleges utazáson!
november 26.

Amikor egy külföldi hazánkba érkezik, már tudja, hogy milyen ételeket fog biztosan megkóstolni.

Sokan ismerik a hazai konyhaművészet remekeit. Paprikás, gulyás, pörkölt, halászlé, kolbász, sonka ....

Csak néhány étel asztalainkról.

Minden nemzetnek megvannak a klasszikus ételei, az ünnepi fogásai.

Ha Erdély, akkor Zakuska, Puliszka. A puliszka szerepel a kedvenceim között.

Lengyelországban a bigosz, és tócsni. A bigosz első élménye feledhetetlen volt.  

Izraelben kerülhet az asztalra sólet, borcs vagy kocsonyás hal is.

Szlovákiában a brindzás galuska, a juhtúrós pirog. Esetleg előtte egy pohárka Zubrowka .....

Ízek, hagyományok, történetek. Más szokások, más konyha, és mégis ugyanaz a cél: gasztronómiai élmény a gyomornak.

Ezek között fogunk barangolni az Íz-Világ kategóriában található receptekkel.

Gasztro kalandoraink segítségével pedig virtuális kirándulásokat teszünk más nemzetek konyháiban.

Bloggerek, akik írnak a helyi szokásokról, ételekről, kapcsolatukról a gasztronómiával.

Általuk ismerhetjük meg, mi kerül az asztalra hétköznapokon, és milyen ételek tartoznak az ünnepi fogásokhoz.

Kalandra fel!

 

kitchenspoon

további cikkek