Amikor egy külföldi hazánkba érkezik, már tudja, hogy milyen ételeket fog biztosan megkóstolni.
Sokan ismerik a hazai konyhaművészet remekeit. Paprikás, gulyás, pörkölt, halászlé, kolbász, sonka ....
Csak néhány étel asztalainkról.
Minden nemzetnek megvannak a klasszikus ételei, az ünnepi fogásai.
Ha Erdély, akkor Zakuska, Puliszka. A puliszka szerepel a kedvenceim között.
Lengyelországban a bigosz, és tócsni. A bigosz első élménye feledhetetlen volt.
Izraelben kerülhet az asztalra sólet, borcs vagy kocsonyás hal is.
Szlovákiában a brindzás galuska, a juhtúrós pirog. Esetleg előtte egy pohárka Zubrowka .....
Ízek, hagyományok, történetek. Más szokások, más konyha, és mégis ugyanaz a cél: gasztronómiai élmény a gyomornak.
Ezek között fogunk barangolni az Íz-Világ kategóriában található receptekkel.
Gasztro kalandoraink segítségével pedig virtuális kirándulásokat teszünk más nemzetek konyháiban.
Bloggerek, akik írnak a helyi szokásokról, ételekről, kapcsolatukról a gasztronómiával.
Általuk ismerhetjük meg, mi kerül az asztalra hétköznapokon, és milyen ételek tartoznak az ünnepi fogásokhoz.
Kalandra fel!
kitchenspoon
receptajánló