Egyszerűen és gyorsan elkészíthető étel, akár vacsorára is. Én kétféle sajtot használtam, így ízletesebb.
A kifilézett csirkemelleket hosszú csíkokra vágom. Besózom, és kevés ideig állni hagyom.
Addig előkészítem a panírt. Én kétféle sajtot használtam, egy kicsit túlsúlyba helyezve a füstölt sajtot.
Nem egyenként panírozom, úgy kicsit macerás, hanem fakanállal szépen sorban mindennel elkeverem.
Kissé kivajazott, tűzálló tálba teszem a panírozott csíkokat. Ha kicsi a tál, akkor többsorba rakom egymásra.
Csemegekukoricát szórok a tetejére, és ráöntöm a 2,5 dl tejszínt.
Előmelegített sütőben, lefedve párolom 185 fokon, majd rövid ideig rápirítok.
Ha a kukorica nem tartozik a kedvencek közzé, akkor más zöldséget, pl. borsót, répát, karfiolt is lehet beletenni.
Jó étvágyat kívánok!
Hozzávalók
50 dkg filézett csirkemell
3 evőkanál kukorica
3-4 tojás
25 dkg sajt (trapista és füstölt)
2,5 dl főzőtejszín
liszt
vaj vagy margarin
só
kapcsolódó
story
Hozzávalók
50 dkg filézett csirkemell
3 evőkanál kukorica
3-4 tojás
25 dkg sajt (trapista és füstölt)
2,5 dl főzőtejszín
liszt
vaj vagy margarin
só
kitchenspoon
próbáld ki ezt is
kitchenspoon
top cikkek
Hozzászólások
Ide még nem írtak egyetlen hozzászólást sem. Légy te az első!