• Anyám főztje
  • Az én konyhám
  • Bio ételek
  • Cukormentes sütik
  • Íz-világ
  • Szárnyas étel
  • Vegán étrend
...

Továbbra is padlizsán Izrael asztalán

Padlizsánból sosem elég. Nekem legalábbis. Izraelben az ember kiélheti ebbéli vágyát, mondhatnám, korlátlanul. Jöjjön most egy újabb történet a padlizsánhoz vezető útról.
január 02.

 A receptek közt most közzéteszek egy olyan, padlizsánból készült ételt, amely az egyszerűségével bűvölt el. Egy sörfőzde volt,valahol a Galilban, ahol először ettem, nem is szokványos körülmények közt. Egy tárgyalásra siettünk, azonban még  bőven volt időnk a kezdésig,ekkor  gondoltuk a férjemmel, addig bekaphatnánk valamit.

Így kerültünk ebbe a bizonyos sörfőzdébe, melynek  kis étterme is volt. Amint beléptünk, feltűnt, hogy valamilyen filmforgatás van, állványokkal, lámpákkal, kamerákkal.

Éppen elhelyezkedtünk egy félreeső asztalnál, mikor halljuk, valaki nevén szólítja a férjemet. Kiderült, hogy egy régi ismerőse, egy azóta már híres séf szólongatta, aki a sörfőzdében ott gyártott sörrel készült ételeket főz, és éppen  ezt filmezik. Nagyon örült a jelenlétünknek, s gyorsan ki is derült, miért. Várt valamilyen németországi sörszakértőket, akiknek az lett volna a feladatuk, hogy kóstolgassák az általa készített ételeket, ám nem értek ide a forgatásra. Így felkért bennünket, hogy játsszuk már el a német szakembereket, álljunk be a filmbe, nem lesz más dolgunk, csak németül dicsérgetni az ételeit. Elvállaltuk. Nem roppantunk bele a feladatba, 10 perc alatt végeztek velünk. Így bekerültünk a TV -be!!!  :-)  Közben végigkóstoltuk a bemutatott söröket is, aranyos kis , erre a célra gyártott poharakból. Nagyon látványos és különleges volt a kostolók szervírozása.


Fél év múlva a férjem több telefonhívást is kapott. Kiderült, akkor adták le a filmet. Ki -ki vérmérséklete szerint  alkotott véleményt, aminek a lényege mégis az volt: Te piszok, mióta vagy te német sörszakértő????  Viccelt  persze mindenki, de tény, nem számítottunk erre a reakcióra.  


No, de térjünk a lényegre! Itt kaptam egy hihetetlenül finom és egyszerű sült  padlizsánt, thinával ( tahinával ) , amit azóta már számtalanszor elkészítettem itthon is. Minden beszerezhető ugyanis hozzá. Keressék a receptek közt a leírást!

kitchenspoon

további cikkek