Amikor összejön a család vagy egy baráti társaság, azt többnyire valamilyen konkrét céllal teszi. Lehet ez húsvét, karácsony, névnap, születésnap, vagy szimplán csak azért, mert régen találkoztak. Ha tervezett, akkor biztosan, ha pedig spontán a találkozás, könnyen találhatjuk magunkat a konyhában vagy a szabadban. Jöhet egy jó kis grill, megtelhet a bogrács, sülhet a kemencés lángos. Aki pedig szakértője valamelyik gasztronómiai területnek, máris osztja az információkat.
Jó szokás szerint többnyire koccintással kezdünk hozzá a főzéshez, ezzel tiszteljük meg a hozzávalókat. Másrészről pedig tesszük ezt azért, mert meggyőződésünk, hogy egy pohár sör jót tesz a vesének, a vörösbor pedig javítja a vérképet. A centes pedig alapból megelőzi a kísérőket.
Különösen a szabadtéri főzéseknél, egy idő után a gyerekek játszanak, Mi felnőttek pedig dalolászunk, történetek mesélünk, és kiengedjük a hétköznapi fáradt gőzt.
Magam részéről szívesen hallgatom meg vagy olvasom azokat a jótanácsokat, amik eddig ismeretlen gasztronómiai területre enged betekintést.
Szeretem a változatos ételeket, szeretek megismerni eddig ismeretlen ízeket, különlegességeket. Kíváncsi vagyok, hogyan alakult ki a kávézás, hogyan készül a házi sör, miért egészséges bort fogyasztani, hogyan készítsünk különleges pácokat. Fontosnak tartom a változatos étrendet, persze nem elfelejtve egy ízletes pörkölt vagy túróscsusza által kapott élményeket.
Formáljuk együtt az oldalt! Üzenj, és írj olyan témakört, amiről Te szívesen olvasnál!
kitchenspoon
receptajánló