A csicseriborsó egészséges valamennyi formájában. Magas vas, cink és magnézium tartalma mellett B1-és B6 vitaminokban is gazdag.
Egy másik receptem marhahúsos lecsóról szólt. A húsos-leves-fűszeres zsiradékot itt használtam fel.
A zsiradékból kiszedtem az égett fűszereket, majd felöntöttem 3 cl száraz fehérborral.
A bor feloldotta az esetlegesen leragadt húsokat, fűszereket. Az alkohol pedig űgyis elpárolog.
A lecsepegtetett csicseriborsót beletettem a zsiradékba és alacsony lángon enyhén aranyra pirítottam.
Félidőnél hozzátettem az apróra vágott vöröshagymát, fokhagymát és kb. 6-8 percig tovább pirítottam.
Nagyon kevés vízzel (kb. 1 dl) felöntöttem és hozzáadtam az előre összekevert fűszereket.
Fedő alatt készre főztem, figyelve, hogy ne ragadjon le!
Amikor kihűlt, akkor adtam hozzá az apróra vágott avokádót.
Egy kisebb tálban pépesítettem botmixerrel. Ha szükséges, adni kell hozzá kevés olívaolajat.
Pirítóssal előételnek, vacsorára, reggelire is fogyasztható.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Hozzávalók
40 dkg csicseriborsó (megfelelő a konzerv is)
1 db vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
1/4 avokádó
olívaolaj - 2-3 evőkanál
ízlés szerinti összeállításban fűszerkeverék:
2 kk őrölt szerecsendió
1 kk sáfrányos szeklice
1 kk őrölt szegfűbors
1 kk őrölt borsikafű
1 kk őrölt cayenne bors - ettől csípős lesz, elegendő kevesebb is
2 kk só
1 kk őrölt feketebors
Hozzávalók
40 dkg csicseriborsó (megfelelő a konzerv is)
1 db vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
1/4 avokádó
olívaolaj - 2-3 evőkanál
ízlés szerinti összeállításban fűszerkeverék:
2 kk őrölt szerecsendió
1 kk sáfrányos szeklice
1 kk őrölt szegfűbors
1 kk őrölt borsikafű
1 kk őrölt cayenne bors - ettől csípős lesz, elegendő kevesebb is
2 kk só
1 kk őrölt feketebors
kitchenspoon
próbáld ki ezt is
kitchenspoon
top cikkek
Hozzászólások
Ide még nem írtak egyetlen hozzászólást sem. Légy te az első!