Valami édességet szeretett volna a család. Elővettem az általam ismert legegyszerűbb palacsinta receptet.
A mazsolát egy kisebb tálban vagy pohárban beáztatom rumban. Ha gyerek is fogyasztja, akkor tejben.
A palacsintatésztához szükséges összetevőket egy öblösebb műanyagtálban kikeverem. Én gépi habverővel tettem, így a leggyorsabb.
A tésztát félreteszem pihentetni kb. 20 percre. Nyáron hűtőbe szoktam betenni.
A tojásfehérjét kemény habbá verem 1 ek cukorral vagy 1/2 kanál édesítőszerrel.
A töltelékhez szükséges túrót villával összetöröm, ha szükséges. Hozzáteszem a két tojás sárgáját, vaníliáscukrot, 3 evőkanál cukrot vagy 1 ek édesítőszert, kardamomot, mazsolát. A kardamom különleges ízvilága nekem bejön, ezért használom is, ha tehetem.
Ha nem elég édes, akkor még teszek hozzá cukrot vagy édesítőszert.
A palacsintákat kisütöm és fogyasztás előtt töltöm meg a túróval. Én ilyenkor szoktam még meghinteni fahéjjal.
Porcukorral és/vagy fahéjjal hintem meg a tetejét is.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Hozzávalók
Palacsintatésztához
20 dkg liszt (lehet fehér vagy teljes kiőrlésű is)
2 tojás
500 ml tej
1/2 dl olaj
csipet só
Töltelékhez
1/2 kg félzsíros tehéntúró
2 tojás - külön a sárgája és fehérje
2 cs vaníliáscukor
4-5 ek cukor vagy 1,5 ek Dia-Wellness édesítőpor
1 tk kardamom
2 ek mazsola
rum - mazsola beáztatásához
fahéj ízlés szerint
porcukor a díszítéshez
Hozzávalók
Palacsintatésztához
20 dkg liszt (lehet fehér vagy teljes kiőrlésű is)
2 tojás
500 ml tej
1/2 dl olaj
csipet só
Töltelékhez
1/2 kg félzsíros tehéntúró
2 tojás - külön a sárgája és fehérje
2 cs vaníliáscukor
4-5 ek cukor vagy 1,5 ek Dia-Wellness édesítőpor
1 tk kardamom
2 ek mazsola
rum - mazsola beáztatásához
fahéj ízlés szerint
porcukor a díszítéshez
kitchenspoon
próbáld ki ezt is
kitchenspoon
top cikkek
Hozzászólások
Ide még nem írtak egyetlen hozzászólást sem. Légy te az első!