Gyors előkészület, és összehangolt ízek jellemzik leginkább. A fűszerekkel pedig tetszés szerint variálhatod! Kiváló vacsora lehet a családnak!
Egy hőálló (hús mennyiségétől függő méret) tálat margarinnal kikentem.
A sütőt bekapcsoltam és 200 Celsius-fokra előmelegítettem.
A karajjal kezdtem a sort, amire a következő sorban a krumplit helyeztem el kevés fedéssel egymásra téve.
Annyi sort tettem az edénybe, amennyit megengedett a hús és krumpli mennyisége.
Enyhén sóztam, borsoztam és megszórtam őrölt chili paprikával.
Egy kisebb tálban kikevertem majonézt, mustárt, zúzott fokhagymát és 2 csipet sót.
Az így kapott keverékkel egyenletesen megkentem a húst és krumplit.
Egy serpenyőben, kevés vajon, enyhén pirítottam meg a félbevágott, karikázott hagymát.
Hozzá tettem a szeletelt gombát és fedő alatt pároltam kevés vízzel. Sóval és borssal ízesítettem.
Amikor elkészült, akkor egyenletesen elosztva ráterítettem a krumplis húsra.
Fóliával takartam be, és irány a sütő.
Előmelegített sütőben, 200 fokon, 1 óráig sütöttem. Aztán lekerült a fólia és 10-12 percig még pirítottam.
Arra figyelni kell, hogy ne száradjon ki a hús, ezért 5 perc után már érdemes ránézni.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Hozzávalók
6 db vékonyra szeletelt karaj
2 db nagyobb burgonya
2 nagy fej hagyma
4 gerezd fokhagyma
1 üveg vagy konzerv szeletelt gomba
majonéz
mustár
chili paprika örlemény
só
őrölt fekete bors
margarin
vaj
Hozzávalók
6 db vékonyra szeletelt karaj
2 db nagyobb burgonya
2 nagy fej hagyma
4 gerezd fokhagyma
1 üveg vagy konzerv szeletelt gomba
majonéz
mustár
chili paprika örlemény
só
őrölt fekete bors
margarin
vaj
kitchenspoon
próbáld ki ezt is
kitchenspoon
top cikkek
Hozzászólások
Ide még nem írtak egyetlen hozzászólást sem. Légy te az első!