A kivajazott hűálló edény aljára sorban, egymás mellé helyeztem el a krumplit és karajt. Fűszereztem, ízesítettem, elterítettem rajta az előre elkészített gombás, pirított hagymát, rá a füstölt sajt, és mehet is a sütőbe.
Egy hőálló (hús mennyiségétől függő méret) tálat margarinnal kikentem.
A karajt és a közepesen vastagra karikázott krumplit egymás mellé helyeztem el, kicsit fedve egymást.
Annyi sort tettem az edénybe egymás mellé, amennyit megengedett a hús és krumpli mennyisége.
Meghintettem sóval, fekete borssal és őrölt cayenne borssal.
Egy kisebb tálban kikevertem majonézt, mustárt, zúzott fokhagymát és 2 csipet sót.
Itt ízlés szerinti mennyiséget használtam a hozzávalókból.
Az így kapott keverékkel egyenletesen megkentem a húst és krumplit.
Egy serpenyőben, kevés vajon, enyhén pirítottam meg a félbevágott, karikázott hagymát.
Hozzá tettem a szeletelt gombát és fedő alatt pároltam kevés vízzel. Sóval és borssal ízesítettem.
Amikor elkészült, akkor egyenletesen elosztva ráterítettem a krumplis húsra.
Reszeltem rá füstölt sajtot rendesen, mert így szeretjük. Fóliával takartam be, és irány a sütő.
Előmelegített sütőben, 200 fokon, 1 óráig sütöttem.
Jó étvágyat hozzá!
Hozzávalók
6 db vékonyra szeletelt karaj
2 nagyobb burgonya
majonéz
mustár
2 nagy fej hagyma
1 szeletelt gomba konzerv
4 gerezd fokhagyma vagy fokhagyma granulátum
füstölt sajt
só
őrölt fekete bors
őrölt cayenne bors
margarin
vaj
Hozzávalók
6 db vékonyra szeletelt karaj
2 nagyobb burgonya
majonéz
mustár
2 nagy fej hagyma
1 szeletelt gomba konzerv
4 gerezd fokhagyma vagy fokhagyma granulátum
füstölt sajt
só
őrölt fekete bors
őrölt cayenne bors
margarin
vaj
kitchenspoon
próbáld ki ezt is
kitchenspoon
top cikkek
Hozzászólások
Ide még nem írtak egyetlen hozzászólást sem. Légy te az első!