A szeletelt almákat kivajazott hőálló edénybe teszem, közötte egyenletesen elterítve a túrókrémet. Irány az előmelegített sütő, és félóra múlva már fogyasztható is a rakott alma.
Az almákat meghámoztam és közepesen vastag szeletekre vágtam. Ahhoz, hogy ne barnuljon meg, bekentem a citromlével.
A tojásfehérjét felvertem kemény habbá egy közepesen nagy tálban.
Majd összekavartam a tojássárgájával, édesítőporral, reszelt citromhéjjal, 2 ek. rummal és az áttört túróval.
Kikentem egy hőálló tálat egy kevés margarinnal, és az aljára terítettem egy réteg almát. Egymásra, fedésben raktam.
A babapiskótákat óvatosan meglocsoltam az 1 ek. rum és kávé keverékével. Nem szabad áztatni, így nem ereszt levet.
Jó erős kávét érdemes főzni, hogy a kávés íz domináns legyen.
Az így előkészített babapiskótákat raktam rá az alsó réteg almára.
Ezt követően a túrókrémet szétterítettem a babapiskótán, és a tetejére tettem még almaszeleteket.
185 fokra előmelegített sütőben addig sütöttem, amíg az alma teteje gyönyörűre pirult.
Nekem elegendő volt hozzá 35 perc, és 5 perc hőkeveréssel a végén.
Tálalás előtt megszórtam fahéjjal is.
Mivel csak gyümölcscukrot tartalmaz, bátran eheti az is, akinek a vércukorszintre figyelni kell.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Hozzávalók
3-4 alma, az edény nagyságától függően (én a savanyú almát részesítem előnyben)
1 citrom leve és reszelt héja
3 tojásfehérje
2 tojássárgája
20 dkg félzsíros tehéntúró
1 ek. sütéshez való édesítőpor (Dia-Welness 1:4)
3 ek. rum (Captain Morgan Jamaica Rum volt itthon)
a rum helyett lehet aroma is (ezzel még nem próbáltam)
babapiskóta (cukormentes bevonat nélküli)
kávé frissen főzve (jó erős legyen 3-4 főre főzve)
margarin
fahéj a tálaláshoz
Hozzávalók
3-4 alma, az edény nagyságától függően (én a savanyú almát részesítem előnyben)
1 citrom leve és reszelt héja
3 tojásfehérje
2 tojássárgája
20 dkg félzsíros tehéntúró
1 ek. sütéshez való édesítőpor (Dia-Welness 1:4)
3 ek. rum (Captain Morgan Jamaica Rum volt itthon)
a rum helyett lehet aroma is (ezzel még nem próbáltam)
babapiskóta (cukormentes bevonat nélküli)
kávé frissen főzve (jó erős legyen 3-4 főre főzve)
margarin
fahéj a tálaláshoz
kitchenspoon
próbáld ki ezt is
kitchenspoon
top cikkek
Hozzászólások
Ide még nem írtak egyetlen hozzászólást sem. Légy te az első!