Egy egyszerű répatortát készítettem, amit egyedi fűszerezéssel bolondítottam meg.
Egy nagyobb tálba beleütöm a tojásokat, aztán a cukorral habosra keverem.
Lassan adom hozzá a lisztet, sütőport, és egyenletesen elkavarom.
Ezután teszem hozzá az apróra reszelt sárgarépát, és hozzákeverem az olajat.
Összekeverés után adom hozzá a fahéjat, mézeskalács fűszerkeveréket, csipet sót és a vanília aromát.
A kivajazott, lisztezett tortaformába beleöntöm az így elkészült masszát.
160 fokon 50 perig sütöm alsó-felső sütés funkcióval.
Amíg a tészta sül, elkészítem a krémet.
A vaníliapudingot csomómentesen elkeverem a pudingporral.
Hozzákeverem a habtejszínt és annyi tejet adok hozzá, hogy tészta állagú legyen.
Amikor elkészült a tészta, hagyom kihűlni, majd ráöntöm a krémet.
Hűtőben tárolom kb. 1 órára és már fogyasztható is.
Hozzávalók
Tészta:
50 dkg sárgarépa reszelve
30 dkg barnacukor
2 dl napraforgó olaj
4 tojás
28 dkg búza fehérliszt
1 cs. sütőpor
1 csipet só
1 tk. őrölt fahéj
1 csepp vanília aroma
1 késhegynyi mézeskalács fűszerkeverék
Krém:
1 cs. vaníliapuding
1 dl habtejszín
1 dl tej
a tortaforma kikenéshez vaj (margarin) és liszt
Hozzávalók
Tészta:
50 dkg sárgarépa reszelve
30 dkg barnacukor
2 dl napraforgó olaj
4 tojás
28 dkg búza fehérliszt
1 cs. sütőpor
1 csipet só
1 tk. őrölt fahéj
1 csepp vanília aroma
1 késhegynyi mézeskalács fűszerkeverék
Krém:
1 cs. vaníliapuding
1 dl habtejszín
1 dl tej
a tortaforma kikenéshez vaj (margarin) és liszt
kitchenspoon
próbáld ki ezt is
kitchenspoon
top cikkek
Hozzászólások
Ide még nem írtak egyetlen hozzászólást sem. Légy te az első!