A brokkoli egészséges és egy könnyen elkészíthető ételre volt csak időm. A rizs helyett bulgurt használtam .....
A brokkolit, kevés delikátos vízben, a forrástól számított 10 percig főzöm.
A bulgurt enyhén sós vízben elkészítem. Magas lángon kezdem, majd lassú tűzön folytatom.
Amikor a víz legnagyobb részét már elfőtte, akkor lefedem és leveszem a tűzről.
A hagymát és fokhagymát apróra kockázom.
Amíg a többi hozzávaló elkészül, addig minimális (ha nem elég zsíros a hús) zsiradékon dinsztelem a hagymát.
Hozzáadom a darált húst és kérgesítem, majd hozzáadom a fűszerkeveréket, és a többi fűszert.
Amikor elkészült, összekeverem a bulgurral és ízlés szerint sózom. Fedő alatt hagyom összeérni.
Amíg a hús elkészült, addig összekevertem a tejfölt és főzőtejszínt is.
Amikor minden elkészült, egy közepes hőálló tálba egyenletesen elosztom a húst, és elosztom rajta a brokkolit.
A tetejére öntöm a tejfölös tejszínt és meghintem petrezselyemmel. Helyette használható egyéb zöld is vagy el is hagyható.
195 C fokos sütőben kb. 40 percig sütöm.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Hozzávalók
80 dkg brokkoli
15 dkg bulgur (rizs is megfelelő, ha az van otthon)
50 dkg sertés darált hús (lehet csirkemell is vagy vegyesen)
500 gr tejföl
150 ml főzőtejszín
1 db közepes hagyma
4 gerezd fokhagyma
3-4 tk KOTÁNYI Veggy Classic fűszerkeverék
só
őrölt cayenne bors ízlés szerint (ki is hagyható)
szárított petrezselyem díszítéshez
delikát
kapcsolódó
story
Hozzávalók
80 dkg brokkoli
15 dkg bulgur (rizs is megfelelő, ha az van otthon)
50 dkg sertés darált hús (lehet csirkemell is vagy vegyesen)
500 gr tejföl
150 ml főzőtejszín
1 db közepes hagyma
4 gerezd fokhagyma
3-4 tk KOTÁNYI Veggy Classic fűszerkeverék
só
őrölt cayenne bors ízlés szerint (ki is hagyható)
szárított petrezselyem díszítéshez
delikát
kitchenspoon
próbáld ki ezt is
kitchenspoon
top cikkek
Hozzászólások
Ide még nem írtak egyetlen hozzászólást sem. Légy te az első!