• Anyám főztje
  • Az én konyhám
  • Bio ételek
  • Cukormentes étrend
  • Cukormentes sütik
  • Diétás ételek
  • Érzékeny gyomornak
  • Fogyókúrás ételek
  • Gluténmentes receptek
  • Gyors és egyszerű ételek
  • Íz-világ
  • Laktózmentes ételek
  • Szénhidrát, cukor, tejmentes édesség
  • Szénhidrátcsökkentett ételek
  • Tökös ételek-Halloween csodák
  • Vegán étrend
  • Vegetáriánus étrend
!
 Rigó Jancsi (ka)

Rigó Jancsi (ka)

Amíg a tészta a sütőben megsül, elkészíthető a krém is. Házilag könnyen elkészíthető egyik kedvenc süteményem.

Anyám főztje

#édesség
#kakaós
#krémes
#sütemény

Elkészítés

Tészta:

Piskótát sütök 25 X 30 cm-es tepsiben. A tepsi mérete változhat a tészta mennyiségétől függően.

1,5 evőkanál vizet a kemény hab közé verek, mielőtt a cukrot hozzáadom. Úgy készítem, mint a piskótához.

Cukorra érzékenyek használhatnak édesítőport. Itt a mennyiségre nagyon figyelni kell!

Ha kihűlt a tészta, két lappá vágom fel.

Krém:

A krém hozzávalóit kemény habbá verem géppel. Hidegen készítjük, nem kell főzni.

Rétegzés:

A felső lapra előre ráteszem a csokit, és dermedés előtt "felszeletelem". Csak azután teszem a krémre.

Az alsó lapot megtöltöm krémmel, és a tetejére kerül az előre elkészített felső lap.

Érdemes a csoki teljes dermedése előtt szeletelni, hogy ne töredezzen.

 

 

Hozzávalók

Tészta: kisebb vagy nagyobb mennyiséghez

5 db vagy  6 db tojás

10 dkg vagy 12 dkg cukor (helyettesíthető 1:4 Dia-Wellness édesítőporral

12 dkg vagy 14 dkg liszt

1 tk. vagy 1,5 tk. sütőpor

1 dkg vagy 1,5 dkg kakaó

1,5 ek. víz

Krém:

26 dkg Tejszínhabpor 

4 dkg kakaó

50 ml hideg víz

tej a megfelelő állag eléréséhez

Tetejére:

tortabevonó csoki

Felhasználók

Értékelései

még nincs értékelés

Hozzászólások

Ide még nem írtak egyetlen hozzászólást sem. Légy te az első!

Hozzávalók

Tészta: kisebb vagy nagyobb mennyiséghez

5 db vagy  6 db tojás

10 dkg vagy 12 dkg cukor (helyettesíthető 1:4 Dia-Wellness édesítőporral

12 dkg vagy 14 dkg liszt

1 tk. vagy 1,5 tk. sütőpor

1 dkg vagy 1,5 dkg kakaó

1,5 ek. víz

Krém:

26 dkg Tejszínhabpor 

4 dkg kakaó

50 ml hideg víz

tej a megfelelő állag eléréséhez

Tetejére:

tortabevonó csoki

kitchenspoon

próbáld ki ezt is

további receptek

top cikkek

Gasztro Kalandorok
#ételek #gasztronómia #kirándulás #nemzetek #utazás
Kulináris élmények
#étkezés #főzés #történetek