Amíg a tészta a sütőben megsül, elkészíthető a krém is. Házilag könnyen elkészíthető egyik kedvenc süteményem.
Tészta:
Piskótát sütök 25 X 30 cm-es tepsiben. A tepsi mérete változhat a tészta mennyiségétől függően.
1,5 evőkanál vizet a kemény hab közé verek, mielőtt a cukrot hozzáadom. Úgy készítem, mint a piskótához.
Cukorra érzékenyek használhatnak édesítőport. Itt a mennyiségre nagyon figyelni kell!
Ha kihűlt a tészta, két lappá vágom fel.
Krém:
A krém hozzávalóit kemény habbá verem géppel. Hidegen készítjük, nem kell főzni.
Rétegzés:
A felső lapra előre ráteszem a csokit, és dermedés előtt "felszeletelem". Csak azután teszem a krémre.
Az alsó lapot megtöltöm krémmel, és a tetejére kerül az előre elkészített felső lap.
Érdemes a csoki teljes dermedése előtt szeletelni, hogy ne töredezzen.
Hozzávalók
Tészta: kisebb vagy nagyobb mennyiséghez
5 db vagy 6 db tojás
10 dkg vagy 12 dkg cukor (helyettesíthető 1:4 Dia-Wellness édesítőporral
12 dkg vagy 14 dkg liszt
1 tk. vagy 1,5 tk. sütőpor
1 dkg vagy 1,5 dkg kakaó
1,5 ek. víz
Krém:
26 dkg Tejszínhabpor
4 dkg kakaó
50 ml hideg víz
tej a megfelelő állag eléréséhez
Tetejére:
tortabevonó csoki
Hozzávalók
Tészta: kisebb vagy nagyobb mennyiséghez
5 db vagy 6 db tojás
10 dkg vagy 12 dkg cukor (helyettesíthető 1:4 Dia-Wellness édesítőporral
12 dkg vagy 14 dkg liszt
1 tk. vagy 1,5 tk. sütőpor
1 dkg vagy 1,5 dkg kakaó
1,5 ek. víz
Krém:
26 dkg Tejszínhabpor
4 dkg kakaó
50 ml hideg víz
tej a megfelelő állag eléréséhez
Tetejére:
tortabevonó csoki
kitchenspoon
próbáld ki ezt is
kitchenspoon
top cikkek
Hozzászólások
Ide még nem írtak egyetlen hozzászólást sem. Légy te az első!