• Anyám főztje
  • Az én konyhám
  • Bio ételek
  • Cukormentes sütik
  • Íz-világ
  • Szárnyas étel
  • Vegán étrend
!
Rakott brokkoli variáció

Rakott brokkoli variáció

Az előkészületeket párhuzamosan végeztem, így aránylag gyorsan elkészült a család egyik kedvence.

Sertéshúsos étel

#brokkoli
#rakott
#sertéshús
#sütőben

Elkészítés

A brokkolit darabokra szedem és forrásban lévő enyhén sós vízben 8 percig főzöm.

A bulgurt egy külön edényben felöntöm forró vízzel, fűszerezem és fedővel lefedem. Kb. 15 perc után már kész is.

Ha még tartalmaz vizet vagy nem puhult át, akkor alacsony lángon még főzöm.

A tejfölt és főzőtejszínt egy külön edényben összekavarom.

A húst kevés zsiradékon "fehérítem". Amikor fehér a hús, akkor minimális vizet adok hozzá és fűszerezem.

Gyakran keverem és fedő alatt főzöm. A fűszerek mennyisége természetesen változtatható egyéni ízlés szerint.

Amikor készen van, hozzáadom a bulgurt, összekeverem és alacsony lángon tartom 1 percig. 

Egy hőálló tálat kivajazok, alulra teszem az első réteg brokkolit, majd a bulgur és hús keverékét.

Ezután újabb sor brokkoli, amire szétterítem a tejföl és főzőtejszín keveréket.

190 fokos, előmelegített sütőben, légkeveréssel sütöm 15 percig. Amikor enyhén barna a teteje, akkor már elzárhatom a sütőt.

A forró sütőben tartva még pirulni fog.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

 

 

Hozzávalók

1 kg brokkoli

Húshoz:

50 dkg darált sertéshús

kevés zsiradék

2 tk só

1 tk őrölt feketebors

3 tk szeletelt medvehagyma

3 csipet kardamom

1,5 tk vöröshagyma granulátum

1,5 tk fokhagyma granulátum

1-2 csipet tört cayenne bors

Bulgurhoz:

25 dkg bulgur

3-4 tk só (csapott és függ a só típusától is)

1 tk kardamom

1/2 tk őrölt feketebors

1 tk borsikafű

4-5 dl forróvíz

Öntet:

200 ml főzőtejszín

5-6 ek tejföl

 

 

Felhasználók

Értékelései

még nincs értékelés

kapcsolódó

story

Az előző rakott brokkoli nagyon gyorsan elfogyott, így újabb adag készítését terveztem. olvasd el

Hozzászólások

Ide még nem írtak egyetlen hozzászólást sem. Légy te az első!

Hozzávalók

1 kg brokkoli

Húshoz:

50 dkg darált sertéshús

kevés zsiradék

2 tk só

1 tk őrölt feketebors

3 tk szeletelt medvehagyma

3 csipet kardamom

1,5 tk vöröshagyma granulátum

1,5 tk fokhagyma granulátum

1-2 csipet tört cayenne bors

Bulgurhoz:

25 dkg bulgur

3-4 tk só (csapott és függ a só típusától is)

1 tk kardamom

1/2 tk őrölt feketebors

1 tk borsikafű

4-5 dl forróvíz

Öntet:

200 ml főzőtejszín

5-6 ek tejföl

 

 

kitchenspoon

próbáld ki ezt is

további receptek

top cikkek

Gasztro Kalandorok
#ételek #gasztronómia #kirándulás #nemzetek #utazás