Az előkészületeket párhuzamosan végeztem, így aránylag gyorsan elkészült a család egyik kedvence.
A brokkolit darabokra szedem és forrásban lévő enyhén sós vízben 8 percig főzöm.
A bulgurt egy külön edényben felöntöm forró vízzel, fűszerezem és fedővel lefedem. Kb. 15 perc után már kész is.
Ha még tartalmaz vizet vagy nem puhult át, akkor alacsony lángon még főzöm.
A tejfölt és főzőtejszínt egy külön edényben összekavarom.
A húst kevés zsiradékon "fehérítem". Amikor fehér a hús, akkor minimális vizet adok hozzá és fűszerezem.
Gyakran keverem és fedő alatt főzöm. A fűszerek mennyisége természetesen változtatható egyéni ízlés szerint.
Amikor készen van, hozzáadom a bulgurt, összekeverem és alacsony lángon tartom 1 percig.
Egy hőálló tálat kivajazok, alulra teszem az első réteg brokkolit, majd a bulgur és hús keverékét.
Ezután újabb sor brokkoli, amire szétterítem a tejföl és főzőtejszín keveréket.
190 fokos, előmelegített sütőben, légkeveréssel sütöm 15 percig. Amikor enyhén barna a teteje, akkor már elzárhatom a sütőt.
A forró sütőben tartva még pirulni fog.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Hozzávalók
1 kg brokkoli
Húshoz:
50 dkg darált sertéshús
kevés zsiradék
2 tk só
1 tk őrölt feketebors
3 tk szeletelt medvehagyma
3 csipet kardamom
1,5 tk vöröshagyma granulátum
1,5 tk fokhagyma granulátum
1-2 csipet tört cayenne bors
Bulgurhoz:
25 dkg bulgur
3-4 tk só (csapott és függ a só típusától is)
1 tk kardamom
1/2 tk őrölt feketebors
1 tk borsikafű
4-5 dl forróvíz
Öntet:
200 ml főzőtejszín
5-6 ek tejföl
kapcsolódó
story
Hozzávalók
1 kg brokkoli
Húshoz:
50 dkg darált sertéshús
kevés zsiradék
2 tk só
1 tk őrölt feketebors
3 tk szeletelt medvehagyma
3 csipet kardamom
1,5 tk vöröshagyma granulátum
1,5 tk fokhagyma granulátum
1-2 csipet tört cayenne bors
Bulgurhoz:
25 dkg bulgur
3-4 tk só (csapott és függ a só típusától is)
1 tk kardamom
1/2 tk őrölt feketebors
1 tk borsikafű
4-5 dl forróvíz
Öntet:
200 ml főzőtejszín
5-6 ek tejföl
kitchenspoon
próbáld ki ezt is
kitchenspoon
top cikkek
Hozzászólások
Ide még nem írtak egyetlen hozzászólást sem. Légy te az első!