Édesanyánk által készített kakaós édességet osztok meg. Töltelékkel kiválóan variálható, így megtalálhatod kedvenc ízed, és a családnak is ízleni fog!
1 dl tejből (langyos), 1 ek. cukorral, 1-2 ek. liszttel és az élesztővel kovászt készítek.
Azután a többi anyaggal összekeverve jól kidolgozom és kelesztem.
Ha a nagyobb adagból készítem, 2 részre osztom.
Fele kakaós, fele fahéjas vagy vaníliás lesz. Döntsön a család!
Vékonyra nyújtom a tésztát, megkenem a margarin és olaj keverékével, ráteszem a tölteléket (kakaó, fahéj, vagy a vaníliás töltelék)
Felsodrom, darabolom. A tepsiben is hagyom kelni.
Forró sütőben sütöm. Fél sülésben vaníliás tejjel meglocsolom.
Porcukorral hintve tálalom.
Kelt tésztának is nagyon finom. Pl. cukros vagy sajtos kalácsnak stb.
Ha kókuszreszeléket keverek hozzá, még úgy is finom.
Hozzávalók
Tészta 16 db (24 db):
60 (90) dkg liszt
5 (7,5) dkg élesztő
3 (5) tojás sárgája vagy 2 (3) egész tojás
6 (9) ek. olaj
1 mokkáskanál (1 csapott teáskanál) só
2 (3) ek. cukor
3,5 (5) dl tej
Kenéshez:
5 (7) dkg margarin, 2 (3) ek. olaj
Locsoláshoz:
1 (1,5) dl tej, 1 (1,5) cs. vaníliás cukor
Töltelék:
kakaó/ fahéj/ vaníliás töltelék
Vaníliás töltelék:
8 dkg margarin
8 dkg (4 ek.) cukor
2 cs. vaníliás cukor
Hozzávalók
Tészta 16 db (24 db):
60 (90) dkg liszt
5 (7,5) dkg élesztő
3 (5) tojás sárgája vagy 2 (3) egész tojás
6 (9) ek. olaj
1 mokkáskanál (1 csapott teáskanál) só
2 (3) ek. cukor
3,5 (5) dl tej
Kenéshez:
5 (7) dkg margarin, 2 (3) ek. olaj
Locsoláshoz:
1 (1,5) dl tej, 1 (1,5) cs. vaníliás cukor
Töltelék:
kakaó/ fahéj/ vaníliás töltelék
Vaníliás töltelék:
8 dkg margarin
8 dkg (4 ek.) cukor
2 cs. vaníliás cukor
kitchenspoon
próbáld ki ezt is
kitchenspoon
top cikkek
Hozzászólások
Ide még nem írtak egyetlen hozzászólást sem. Légy te az első!