• Anyám főztje
  • Az én konyhám
  • Bio ételek
  • Cukormentes sütik
  • Íz-világ
  • Szárnyas étel
  • Vegán étrend
!
VENDÉGVÁRÓ HÚSVÉTI ASZPIKOS TOJÁS

VENDÉGVÁRÓ HÚSVÉTI ASZPIKOS TOJÁS

Húsvéti étel

##tojás#húsvét#aszpik#regenor

Elkészítés

Tojáshéjak előkészítése :

A 10 tojást alaposan megmossuk, szikkasztjuk, majd kb. 2 cm átmérőjű lyukat készítünk óvatosan a tojások tetején

Itt távolítjuk el a tartalmukat (természetesen felhasználjuk máshoz), majd jól kiöblítjük az üres héjat, és lefelé fordítva kicsöpögtetjük

Tojástartóba helyezzük őket, a lyukkal felfelé

A zselatint 30 ml vízben 10-15 percet áztatjuk, majd a tűzön addig főzzük, míg fel nem olvad, majd hozzáöntjük a húsleveshez –> kész az aszpikunk

A sonkát, a pritamin paprikát, a választott zöld-féléket apróra vágjuk, és fűszerezzük

1 zöld levélkét rakunk a tojás aljára

Ráhalmozzuk a keveréket, majdnem a lyukak szájáig, majd feltöltjük a zselatinos húslevessel

Legalább 1 napra hűtőbe rakjuk, …majd óvatosan meghámozva, akár piros tojásokkal vegyesen adjuk asztalra!

Hozzávalók

1 piros pritamin paprika

Zöld levélkék – pl. petrezselyem, zellerlevél, apróra vágott zellerszál, zöld kapor – ízlés szerint

30 dkg főtt sonka(vagy bármilyen főtt hús)

Só, őrölt bors

20 gr zselatin

1-2 dl húsleves lé (pl., ha más nincs, akkor bio húsleveskockából elkészítve)

Felhasználók

Értékelései

még nincs értékelés

Hozzászólások

Ide még nem írtak egyetlen hozzászólást sem. Légy te az első!

Hozzávalók

1 piros pritamin paprika

Zöld levélkék – pl. petrezselyem, zellerlevél, apróra vágott zellerszál, zöld kapor – ízlés szerint

30 dkg főtt sonka(vagy bármilyen főtt hús)

Só, őrölt bors

20 gr zselatin

1-2 dl húsleves lé (pl., ha más nincs, akkor bio húsleveskockából elkészítve)

kitchenspoon

próbáld ki ezt is

további receptek

top cikkek

Kulináris élmények
#étkezés #főzés #történetek