Csak türelem kellett és füge! Az eredménnyel elégedett vagyok!
Nagy dolgokra nem kellett felkészülnöm, csak türelem kellett és füge!
Először is néhány befőttes üveget a mosogatógépben átmosogattam.
Én kisebb üvegeket használtam, így praktikusabbnak láttam.
A fügét negyedeltem, és a magvas részét kikanalaztam. Nincs gond, ha a fehér, belső héja is belekerül.
Egy megfelelő nagyságú edényben, lassú tűzön addig főztem, amig az állaga megfelelő lett.
Az általam használt, 2,5 kg füge esetében ez kb. 25 percet vett igénybe.
Az előkészített üvegekbe lassan adagolva tettem bele az elkészült lekvárt. Ez azért fontos, hogy az üveg ne repedjen el a forró lekvártól!
Amikor az üvegek megteltek, a füge tetejére egy késhegynyi Nátrium Benzoátot szórtam.
A kupakokat rácsavarva lefordítottam az üvegeket és kb. 10 percig így hagytam.
Ezután egy nagyobb edénybe pakoltam és takaróval letakarva hagytam kihűlni.
Sem mézet, sem cukrot nem használtam édesítésre!
Jó étvágyat hozzá!
Hozzávalók
2,5 kg érett füge
a mennyiségnek megfelelő üvegek
kapcsolódó
story
Hozzávalók
2,5 kg érett füge
a mennyiségnek megfelelő üvegek
kitchenspoon
próbáld ki ezt is
kitchenspoon
top cikkek
Hozzászólások
Ide még nem írtak egyetlen hozzászólást sem. Légy te az első!