• Anyám főztje
  • Az én konyhám
  • Bio ételek
  • Cukormentes sütik
  • Íz-világ
  • Szárnyas étel
  • Vegán étrend
!
Első fügelekvárom

Első fügelekvárom

Csak türelem kellett és füge! Az eredménnyel elégedett vagyok!

Az én konyhám

#cukormentes
#füge
#fügelekvár
#lekvár

Elkészítés

Nagy dolgokra nem kellett felkészülnöm, csak türelem kellett és füge!

Először is néhány befőttes üveget a mosogatógépben átmosogattam.

Én kisebb üvegeket használtam, így praktikusabbnak láttam.

A fügét negyedeltem, és a magvas részét kikanalaztam. Nincs gond, ha a fehér, belső héja is belekerül.

Egy megfelelő nagyságú edényben, lassú tűzön addig főztem, amig az állaga megfelelő lett.

Az általam használt, 2,5 kg füge esetében ez kb. 25 percet vett igénybe.

Az előkészített üvegekbe lassan adagolva tettem bele az elkészült lekvárt. Ez azért fontos, hogy az üveg ne repedjen el a forró lekvártól!

Amikor az üvegek megteltek, a füge tetejére egy késhegynyi Nátrium Benzoátot szórtam.

A kupakokat rácsavarva lefordítottam az üvegeket és kb. 10 percig így hagytam.

Ezután egy nagyobb edénybe pakoltam és takaróval letakarva hagytam kihűlni.

Sem mézet, sem cukrot nem használtam édesítésre!

Jó étvágyat hozzá!

 

 

Hozzávalók

2,5 kg érett füge

a mennyiségnek megfelelő üvegek

Felhasználók

Értékelései

még nincs értékelés

kapcsolódó

story

Első próbálkozásom ebben a témában, és nem az utolsó! Néhány üveg házi fügelekvár került a polcra. olvasd el

Hozzászólások

Ide még nem írtak egyetlen hozzászólást sem. Légy te az első!

további receptek

top cikkek

Felhívás receptgyűjtésre
#gyűjtés #hagyomány #Nagyhegyes #receptek #rendezvény
Padlizsán, padlizsán  Izrael asztalán
#ízkavalkád #Izraeli #padlizsán