Egyik ismerősöm szerint a lekvár, az a türelmetlen pálinka!
Néhány évvel ezelőtt úgy gondoltam, hogy saját fügeterméssel látom el a családot. Többen szeretik, mint nem.
Egy bőven termő, szép és ízletes terméseket hozó fügebokorra sikerült találnom, ami most sem hagyott cserben.
Július végén már érett fügét szüreteltünk, ami bőségesen elegendőnek bizonyult a bővebb családnak is.
Aztán kicsit megpihent a bokrom, majd szeptember végén, köszönhetően a napsütés órák magas számának, újra elkezdett teremni.
Meglepően sok termett, így arra gondoltam, hogy elkészítem első lekváromat!
Sikerült közel 3 kg fügét szüretelnem, amiből néhány üveg lekvár jött össze, és kapott helyet a kamrában.
Azért viszont, hogy a természet egyensúlyát megtartsam, a túlérett gyümölcsöket átadtam egyik ismerősömnek.
Biztosan kapok majd egy pohárka kóstolót kifőzés után ....
kitchenspoon
receptajánló