Kevés locsoló jött húsvétkor, így maradt nem kevés füstölt, kötözött sonka. Kár lenne érte, gondoltam .....
Kevés locsoló jött húsvétkor, így maradt nem kevés füstölt, kötözött sonka. Kár lenne érte, gondoltam .....
Nagy edényt készítettem elő, hiszen az alaphoz a végén hozzá kell adni a főtt penne tésztát is.
Először is feltettem főni a durum penne tésztát. A mennyiséget lehet variálni, én a sonkához ennyit gondoltam.
Amíg a tészta fő, addig el is készíthető a sonkás, sajttal bátorított alap.
Apró kockákra vágtam a kb. 1 cm-re felszeletelt sonkát. Kevés olajon néhány percig átforgattam.
Nagyon kevés viz következett, hogy ne tapadjon le.
Hozzá adtam a finomra vágott fokhagymát, és a fűszereket. Egy-két perc után tettem hozzá a főzőtejszínt.
Az őrölt kardamom nagyon kellems ízt kölcsönöz. Ez a fúszer az indiai, arab és afrikai konyha alpfűszere.
Sót külön nem használtam, a sonka megfelelően sós volt.
Az előre lereszelt sajtok következtek. Néhány perc alatt szépen a sajtok is egyenletesen megolvadnak.
Leszűrtem a tésztát és hozzáadtam az alaphoz. Összeforgattam, meghintettem petrezselyemzölddel és már tálaltam is.
A tetéjre, ha a család szereti, még szórható néhány csipet tört cayenne bors.
Fogyasszátok egészséggel!
Hozzávalók
30 dkg füstölt főtt kötözött sonka
15 dkg ementáli vagy trapista sajt
15 dkg füstölt sajt
30 dkg durum PENNE RIGATE (COMBINO)
400 ml főzőtejszín
6 gerezd fokhagyma
1 tk őrölt bazsalikom
1 tk őrölt kardamom (Lucullus)
2-3 csipet tört cayenne bors
Hozzávalók
30 dkg füstölt főtt kötözött sonka
15 dkg ementáli vagy trapista sajt
15 dkg füstölt sajt
30 dkg durum PENNE RIGATE (COMBINO)
400 ml főzőtejszín
6 gerezd fokhagyma
1 tk őrölt bazsalikom
1 tk őrölt kardamom (Lucullus)
2-3 csipet tört cayenne bors
kitchenspoon
próbáld ki ezt is
kitchenspoon
top cikkek
Hozzászólások
Ide még nem írtak egyetlen hozzászólást sem. Légy te az első!