A család egyik régi kedvence, így viszonylag gyakran kerül az asztalra.
A mazsolát kevés rumban/konyakban/Whisky-ben ásztatom.
A tejet felteszem melegedni, közben a citromot megmosom és lereszelem a héját. Vigyázok, mert csak a sárga, külső rétegre van szükségem.
Amikor már meleg a tej, hozzáadom a csipet sót, rizst és tejberizst készítek.
Ha készen van, leveszem a tűzről, hozzáadom a citromhéjat, 1 ek édesítőszert vagy 3 ek cukrot, 1 csomag vaníliás cukrot.
Elkeverem és hűlni hagyom. Hűlés közben van időm elkészíteni a többi hozzávalót.
A tojásfehérjéből habot verek, a végén hozzáadok 1/2 ek édesítőszert vagy 1 ek cukrot is.
A tojások sárgáját kikavarom 1/2 csomag vaníliás cukorral. Ha cukorral készítem, akkor 1 ek cukrot használok.
Egy közepes tűzálló tálat kikenek margarinnal, meghintem kevés liszttel.
A langyosra hűtött rizshez keverem a tojások sárgáját, a leszűrt mazsolát és lassan keverve a tojásfehérje habot is.
Én ilyenkor keverek hozzá fahéjat is, mert szeretem és egészséges is.
Az így kapott anyagot a tálba töltöm.
180 fokos, előmelegített sütőben 30 percig sütöm.
Porcukorral, lekvárral is fogyasztható.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Hozzávalók
1 l tej
1,5 ek Dia-Wellness cukorhelyettesítő
5 ek cukor,ha nem a cukorhelyettesítőt használok
1 csipet só
15 dkg rizs
1 citrom héja reszelve vagy 3-4 cl friss citrom leve
4 tojás
2 dkg margarin
1,5 cs vaníliás cukor
liszt
8 dkg mazsola
rum, konyak vagy whisky
3-4 tk fahéj (ez kihagyható)
lekvár
Hozzávalók
1 l tej
1,5 ek Dia-Wellness cukorhelyettesítő
5 ek cukor,ha nem a cukorhelyettesítőt használok
1 csipet só
15 dkg rizs
1 citrom héja reszelve vagy 3-4 cl friss citrom leve
4 tojás
2 dkg margarin
1,5 cs vaníliás cukor
liszt
8 dkg mazsola
rum, konyak vagy whisky
3-4 tk fahéj (ez kihagyható)
lekvár
kitchenspoon
próbáld ki ezt is
kitchenspoon
top cikkek
Hozzászólások
Ide még nem írtak egyetlen hozzászólást sem. Légy te az első!