Először vettem rá magam a sütésre ......nos, megérte!
Egy közepes tálban a tészta hozzávalóit összedolgozom, azután 2 cipóra osztom.
Az egyikkel kibélelem a tepsit vagy hőálló üvegtálat. Én egy közepes méretű üvegtálat használtam, aminek az alját vékonyan kikentem margarinnal.
Az egyik cipót belelapogatom a tepsibe vagy tálba, erre teszem majd a tölteléket. Nem lehet nyújtani, és így könnyebb is. A másik cipót hűtőbe teszem.
Elkészítem a tölteléket. Az almát kis lapos darabkákra vágom vagy nagyobb reszelőn reszelem, megdinsztelem, cukorral, fahéjjal ízesítem.
Cukor helyett lehet használni cukorhelyettesítőt is, én azt jobban kedvelem.
Ha az alma kihűl, a 3 tojás fehérjéből vert kemény habot hozzákeverem.
A tésztára egyenletesen széthintem a darált diót, és rárakom az alma keveréket.
A hűtőben lévő tésztát egy műanyag tálcán lapogatom el és fedem le a tölteléket. A tésztát villával megszurkálom, hogy a gőz utat találjon.
Lapogatás helyett a tésztát a tetejére is reszelhetem.
Előmelegített, 190 C fokos sütőben 30 percig sütöm. Fogyasztás előtt meghintem porcukorral.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Hozzávalók
Tészta:
30 dkg liszt
20 dkg margarin
10 dkg porcukor
csipet só
3 tojás sárgája
Töltelék:
1,5 kg alma (ebből kb.1 kg lesz a felhasználható)
cukor vagy Dia-Wellness cukorhelyettesítő ízlés szerint
fahéj ízlés szerint
3 tojás fehérje
12 dkg darált dió
kapcsolódó
story
Hozzávalók
Tészta:
30 dkg liszt
20 dkg margarin
10 dkg porcukor
csipet só
3 tojás sárgája
Töltelék:
1,5 kg alma (ebből kb.1 kg lesz a felhasználható)
cukor vagy Dia-Wellness cukorhelyettesítő ízlés szerint
fahéj ízlés szerint
3 tojás fehérje
12 dkg darált dió
kitchenspoon
próbáld ki ezt is
kitchenspoon
top cikkek
Hozzászólások
Ide még nem írtak egyetlen hozzászólást sem. Légy te az első!