A chilis babot többféle variációban szoktam elkészíteni. Most chilis bab alapot és darált húst választottam hozzá.
A 3 vékonyabb húsos szalonnát bevagdalok. Egy nagyobb serpenyőben zsírjára sütöm, kiveszem.
A hagymát és fokhagymát aprítom és üvegesre dinsztelem, majd hozzáteszem a darált húst.
Mi gyakran használunk vegyes darált húst. Most is csirkemellet és sertéscombot használtam.
Kevés víz hozzáadásával és ha szükséges pótlásával elkészítem a húst. Gyorsabban készül el, ha fedő alatt is főzöm néhány percig.
Ha félig kész, akkor teszem hozzá a chilis bab alapot, a bab és kukorica konzerveket. Hozzáteszem a szalonna darabokat is.
Összefőzöm és már tálalható is!
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Hozzávalók
40 dkg darált hús (bármilyen lehet, én vegyes húst használtam)
1 fej hagyma
3 gerezd fokhagyma
húsos szalonna ízlés szerint
zsír (ha pótolni kell a szalonna zsírját)
2 db vörös Kidney babkonzerv
1 csemegekukorica konzerv
1 cs. Mexikói chilis bab alap (KNOR volt itthon)
Hozzávalók
40 dkg darált hús (bármilyen lehet, én vegyes húst használtam)
1 fej hagyma
3 gerezd fokhagyma
húsos szalonna ízlés szerint
zsír (ha pótolni kell a szalonna zsírját)
2 db vörös Kidney babkonzerv
1 csemegekukorica konzerv
1 cs. Mexikói chilis bab alap (KNOR volt itthon)
kitchenspoon
próbáld ki ezt is
kitchenspoon
top cikkek
Hozzászólások
Ide még nem írtak egyetlen hozzászólást sem. Légy te az első!