Ízlés szerint bolondítható fűszerekkel. Bátran lehetsz kreatív!
Egy kivajazott tepsi vagy tűzálló tál aljára a karikázott krumplit elhelyezem, megszórom sóval és őrölt fekete borssal.
Ezután a vastagabb karikákra vágott hagyma következik, majd a szintén karikázott paradicsomot és paprikát rakom rá.
Ezeket külön nem szoktam fűszerezni.
Következő lépésként, egyenletesen elhelyezem az előre, enyhén sózott és klopfolt hús szeleteket.
Alufóliával vagy fedővel lefedve kb. 45 percig, 185 C fokon sütőben párolom.
Közben elkészítem a mártást, a hozzávalókat egyenletesen elkeverve.
Én többnyire füstölt sajtot használok, szeretem az ízvilágát.
Amikor megfelelően átpuhult a hús, a mártást egyenletesen a húsra öntöm és fedő nélkül rápirítok.
Önmagában, köret nélkül is ízletes étel.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Hozzávalók
4 db besózott, klopfolt csirkemell
5-6 db szép vékonyra karikázott krumpli
2 fej vöröshagyma karikázva
2 db paradicsom karikázva
1-2 db édes paprika karikázva
Mártás:
25-30 dkg reszelt sajt (lehet füstölt is)
2 dl tejföl
1 tojás
pici pirospaprika
só, bors
Hozzávalók
4 db besózott, klopfolt csirkemell
5-6 db szép vékonyra karikázott krumpli
2 fej vöröshagyma karikázva
2 db paradicsom karikázva
1-2 db édes paprika karikázva
Mártás:
25-30 dkg reszelt sajt (lehet füstölt is)
2 dl tejföl
1 tojás
pici pirospaprika
só, bors
kitchenspoon
próbáld ki ezt is
kitchenspoon
top cikkek
Hozzászólások
Ide még nem írtak egyetlen hozzászólást sem. Légy te az első!