A lecsó változatos elkészítési lehetőségeit kihasználva, most a marhahúst választottam. Marha nyak-tarja vagy lapocka is remek választás!
A húst vékonyabb szeletekre vágom és egyik oldalát bevagdalom. Így gyorsabban elkészül és a leve zamatosabb lesz.
A fűszerkeverékkel mindkét oldalát bátran megszórom. A sóval óvatosan kell bánni, mert a lecsóban is van.
A lecsót házilag készítette el a felségem, és fagyasztóban tároltuk. Most csak elő kellett venni.
Az olajat/zsiradékot felhevítem és beleteszem a szeleteket. Mindkét oldalát hirtelen sütöm, gyakran forgatom.
Használható lapocka is, azzal is ízletes étel készülhet.
Addig sütöm, amíg aranybarna lesz mindkét oldala. Amikor készen van, az odaégett fűszert kiszedem a léből, hozzáadom a lecsót.
Takaréklángon kb. 20-25 percig fedő alatt főzöm. Félidőnél megfordítom a húsokat. A tűzről levéve, fedő alatt hagyom, amíg tálalásra kerül a sor.
A zsiradékot most felhasználtam egy másik recepthez ..... csicseriborsó krém készült.
Nézzétek meg azt is! Pirítóssal egészséges és finom!
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Hozzávalók
40 dkg marha nyak-tarja - ez 5 szelet volt
7 dl lecsó (előre el volt készítve)
3-4 ek olaj vagy egyéb zsiradék
saját fűszerkeverék a tetszőleges arányban:
só
őrölt feketebors
vöröshagyma granulátum
fokhagyma granulátum
kapcsolódó
story
Hozzávalók
40 dkg marha nyak-tarja - ez 5 szelet volt
7 dl lecsó (előre el volt készítve)
3-4 ek olaj vagy egyéb zsiradék
saját fűszerkeverék a tetszőleges arányban:
só
őrölt feketebors
vöröshagyma granulátum
fokhagyma granulátum
kitchenspoon
próbáld ki ezt is
kitchenspoon
top cikkek
Hozzászólások
Ide még nem írtak egyetlen hozzászólást sem. Légy te az első!