Szokatlan módon készült a pörkölt, hiszen szabadtűz helyett a sütőben főztem készre. Idő és türelem ..... viszont megéri!
Az ökörfarok már a hentesnél megkezdte küldetését. Kértem, hogy kisebb darabokra vágják szét.
A hagymát, fokhagymát, gombát, paradicsomot, zöldpaprikát apróra kockáztam.
A zsiradékon enyhén barnára pirítottam a húsokat, majd kiszedtem. A zsiradékban dinszteltem meg a gombát, majd pár perc múlva hozzáadva a hagymákat, zöldpaprikát és paradicsomot. Amikor már jó pépes volt, fűszereztem, majd hozzáöntöttem az erőleveskockából (marhahúsleves kocka is lehet) készült levet és belekevertem a pirospaprikát is.
Kicsit összefőztem, és egyenletesen az edény aljára helyeztem a húsos csontokat. Felöntöttem a borral és vízzel úgy, hogy majdnem ellepje a húst.
Az előmelegített sütőben, fedővel/fóliával lefedve, 150 fokon, 4 órán keresztül főztem.
Olykor, elegendő óránként, össze kell keverni, és ha szükséges, a levet pótolni.
Most bulgur köretet készítettem ... ahhoz volt kedvem.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Hozzávalók
1,5 kg ökörfarok
55-60 dkg hagyma
5 gerezd fokhagyma
3 ek zsír
10 dkg gomba
1/2 paradicsom
1/2 zöldpaprika
1,5 dl száraz vörösbor
1 db erőleves vagy marhahúsleves kocka
só, bors, pirospaprika, majoranna
Hozzávalók
1,5 kg ökörfarok
55-60 dkg hagyma
5 gerezd fokhagyma
3 ek zsír
10 dkg gomba
1/2 paradicsom
1/2 zöldpaprika
1,5 dl száraz vörösbor
1 db erőleves vagy marhahúsleves kocka
só, bors, pirospaprika, majoranna
kitchenspoon
próbáld ki ezt is
kitchenspoon
top cikkek
Hozzászólások
Ide még nem írtak egyetlen hozzászólást sem. Légy te az első!