A csirke fő darabjai cserépedényben landoltak. A többieknek pedig irány a levesbe. Remek egytálétel készült el vacsorára.
Az olajon dinsztelem az apróra vágott hagymát. Ezt követően beleteszem a húsokat és fehérítem.
Ezután tettem hozzá a gombát és az aprított fokhagymát. Néhány percig összeforgatom.
Következett a kockákra vágott sárgarépa, petrezselyem, karalábé, zeller. Párolom kevés vízzel fedő alatt.
Közben hozzáadom a fűszereket, sót, borsot, kevés vegetát, tárkonyt.
A tárkonnyal merészen bántam, mert szeretem az illatát és ha dominál az íze..... elvégre tárkonyos levest akartam.
Néhány perc után felöntöm 1,5 liter vízzel. Lehet több is, én most sűrűre akartam. Most adom hozzá a borsót.
Addig főzöm, amíg a húsok jól megfőnek. Ez most 20-25 perc volt.
Közben egy tálban simára összekeverem a lisztet és tejszínt. Hozzámérek 2-3 merőkanál forró levest is.
Amikor készen vagyok, akkor a tejszínes levet hozzáadom, elkeverem, teszek rá petrezselyemzöldet és citrom levével ízesítem.
1-2 percig összeforralom és már tálalható is.
Főzés közben érdemes többször is kóstolgatni a fűszerezés, leginkább tárkony és citromlé mennyisége miatt.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Hozzávalók
csirkéből: szárnya, nyaka, feje, lába (kaparója), zúza, máj, szív,
2 db sárgarépa
1 db petrezselyem
1 db karalábé
1/4 zeller
1 db vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
200 g gomba (konzervet használtam)
200 g zöldborsó (konzervet használtam)
200 ml főzőtejszín
1 ek liszt
só, bors, vegeta
tárkony bőségesen
citrom leve
5 ek olaj vagy más zsiradék
Hozzávalók
csirkéből: szárnya, nyaka, feje, lába (kaparója), zúza, máj, szív,
2 db sárgarépa
1 db petrezselyem
1 db karalábé
1/4 zeller
1 db vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
200 g gomba (konzervet használtam)
200 g zöldborsó (konzervet használtam)
200 ml főzőtejszín
1 ek liszt
só, bors, vegeta
tárkony bőségesen
citrom leve
5 ek olaj vagy más zsiradék
kitchenspoon
próbáld ki ezt is
kitchenspoon
top cikkek
Hozzászólások
Ide még nem írtak egyetlen hozzászólást sem. Légy te az első!