Egyik kedvencünk volt gyerekként. Gyorsabban elfogyott, mint ahogyan elkészült. Azért annyira nem bonyolult, és a gyümölcs hozzávalók miatt ízlés szerint variálható.
A 4 tojássárgáját 15 dkg cukorral vagy édesítővel habosra keverünk.
15 dkg lisztbe 1 késhegynyi (fél mokkáskanál) szódabikarbónát keverünk.
Beletesszük a diót, mazsolát vagy más aszalt gyümölcsöt. Ezek az összetevők ízlés szerint variálhatók.
4 tojásfehérjét habbá verünk.
A fenti anyagokat összekeverjük, zsírozott, lisztezett, nagy őzgerincformában sütjük, elég sokáig, közepes hőmérsékleten.
Szeletelve, porcukorral meghintve fogyasztható.
Jó étvágyat hozzá!
Hozzávalók
4 tojássárgája
4 tojás fehérje
15 dkg cukor vagy Dia-Wellness 1:4 édesítő
15 dkg liszt
1 késhegynyi (fél mokkáskanál) szódabikarbóna
Variálható:
dió, mogyoró, mandula
mazsola, aszalt gyümölcsök
étcsoki darabok
Hozzávalók
4 tojássárgája
4 tojás fehérje
15 dkg cukor vagy Dia-Wellness 1:4 édesítő
15 dkg liszt
1 késhegynyi (fél mokkáskanál) szódabikarbóna
Variálható:
dió, mogyoró, mandula
mazsola, aszalt gyümölcsök
étcsoki darabok
kitchenspoon
próbáld ki ezt is
kitchenspoon
top cikkek
Hozzászólások
Ide még nem írtak egyetlen hozzászólást sem. Légy te az első!