Egy remek padlizsánkrém, melynek receptjére sokáig vártam
A padlizsánt grillen, vagy sütőben alaposan megsütjük. Közben keményre főzzük a tojást, a hagymát pedig karikákra vágva jól megsütjük kevés olajon, hagyjuk, hogy szinte karamellázódjon, vagyis szépen barnuljon meg.
Amikor mindez készem van, a megtisztított, jól megsült padlizsánt a sült hagymával, a főtt tojásokkal és a csicseriborsóval egy vágókéses mixerbe töltjük, megnyomjuk a gombot és indulhat az aprítás. Közben ne feledjük a sót, borsot és római köményt beletenni , valamint fokozatosan belecsurgatva annyi finom olívaolajat, amennyitől krémes, kenhető állagú lesz. Lehet kicsit lágyabbra is hagyni, mert álltában sűrűsödik. Pitával a legfinomabb, de a pirítós is remek kísérője.
Hozzávalók
Ennek a receptnek a történetét a blogomon olvashatják, így itt most csapjunk is bele az elkészítésébe.
Hozzávalók:
4 szép nagy padlizsán
3 db tojás
4 db nagyobb vöröshagyma
15 dkg főtt csicseriborsó
olívaolaj- annyi, hogy kenhető, laza állagú krém legyen
só, bors, ízlés szerint
római kömény - ízlés szerint, de jól áll neki nagyobb mennyiségben is
kapcsolódó
story
Hozzávalók
Ennek a receptnek a történetét a blogomon olvashatják, így itt most csapjunk is bele az elkészítésébe.
Hozzávalók:
4 szép nagy padlizsán
3 db tojás
4 db nagyobb vöröshagyma
15 dkg főtt csicseriborsó
olívaolaj- annyi, hogy kenhető, laza állagú krém legyen
só, bors, ízlés szerint
római kömény - ízlés szerint, de jól áll neki nagyobb mennyiségben is
kitchenspoon
próbáld ki ezt is
kitchenspoon
top cikkek
Hozzászólások
Ide még nem írtak egyetlen hozzászólást sem. Légy te az első!