Az oldal sütiket használ

Ez a weboldal cookie-kat használ, hogy az oldalunkon kellemesebb felhasználói élményben legyen részed. A „Rendben” gomb elfogadásával hozzájárulásod adod, hogy elfogadod őket. További információkat a cookie-król az adatvédelmi szabályzatunkban találsz.

  • Anyám főztje
  • Az én konyhám
  • Bio ételek
  • Cukormentes étrend
  • Cukormentes sütik
  • Diétás ételek
  • Érzékeny gyomornak
  • Fogyókúrás ételek
  • Gluténmentes receptek
  • Gyors és egyszerű ételek
  • Íz-világ
  • Laktózmentes ételek
  • Szénhidrát, cukor, tejmentes édesség
  • Szénhidrátcsökkentett ételek
  • Tökös ételek-Halloween csodák
  • Vegán étrend
  • Vegetáriánus étrend
!
Padlizsánkrém- izraeli módra

Padlizsánkrém- izraeli módra

Egy remek padlizsánkrém, melynek receptjére sokáig vártam

Íz-világ

#izrael
#padlizsán

Elkészítés

A padlizsánt grillen, vagy sütőben alaposan megsütjük. Közben keményre főzzük a tojást, a hagymát pedig karikákra vágva  jól megsütjük kevés olajon, hagyjuk, hogy szinte karamellázódjon, vagyis szépen barnuljon meg.

Amikor mindez készem van, a megtisztított, jól megsült padlizsánt a sült  hagymával, a főtt tojásokkal és a csicseriborsóval egy vágókéses mixerbe töltjük, megnyomjuk a gombot és indulhat az aprítás.  Közben ne feledjük a sót, borsot és római köményt beletenni , valamint fokozatosan belecsurgatva annyi finom olívaolajat, amennyitől krémes, kenhető állagú lesz. Lehet kicsit lágyabbra is hagyni, mert álltában sűrűsödik. Pitával a legfinomabb, de a pirítós is remek kísérője.

 

Hozzávalók

Ennek a receptnek a történetét a blogomon olvashatják, így itt most  csapjunk is bele az elkészítésébe.

 

Hozzávalók:

4 szép nagy padlizsán

3 db tojás

4 db nagyobb vöröshagyma

15  dkg főtt csicseriborsó

olívaolaj- annyi, hogy kenhető, laza állagú krém legyen

só, bors,  ízlés szerint

római kömény - ízlés szerint, de  jól áll neki nagyobb mennyiségben is

Felhasználók

Értékelései

még nincs értékelés

kapcsolódó

story

Padlizsán és Izrael....... elválaszthatatlanul összetartoznak . A blogomon ki is fejtem , miért. olvasd el

Hozzászólások

Ide még nem írtak egyetlen hozzászólást sem. Légy te az első!

Hozzávalók

Ennek a receptnek a történetét a blogomon olvashatják, így itt most  csapjunk is bele az elkészítésébe.

 

Hozzávalók:

4 szép nagy padlizsán

3 db tojás

4 db nagyobb vöröshagyma

15  dkg főtt csicseriborsó

olívaolaj- annyi, hogy kenhető, laza állagú krém legyen

só, bors,  ízlés szerint

római kömény - ízlés szerint, de  jól áll neki nagyobb mennyiségben is

kitchenspoon

próbáld ki ezt is

további receptek

top cikkek

Padlizsán, padlizsán  Izrael asztalán
#ízkavalkád #Izraeli #padlizsán
Egészségesen - szénhidrátok
#cukormentes #Egszséges #gluténmentes #hisztaminmentes #laktózmentes #széhidrátcsökkentett #vegán