• Anyám főztje
  • Az én konyhám
  • Bio ételek
  • Cukormentes sütik
  • Íz-világ
  • Szárnyas étel
  • Vegán étrend
!
Chilis vörösbabos pulykacomb

Chilis vörösbabos pulykacomb

Pulykacomb filét elősütöm gombás hagyma ágyon, majd hozzáadom a babot és Mexikói mixet. Fűszerezem és fedő alatt elkészítem.

Az én konyhám

Elkészítés

Előre darabolt pulyka felsőcomb filét vásároltam, ez időben megtérült a főzéskor.

Kisebb kockára érdemes darabolni, ha mégis egész combot használunk. Gyorsabban elkészül és mutatósabb is.

A hagymát apróra daraboltam, zsiradékban dinszteltem, majd hozzátettem a gombát.

Most házi kacsazsírt használtam, ez illik a pulykához.

Néhány perc után a pulykahúst is hozzáadtam. Amikor kicsit megkérgesedett a hús, akkor fűszereztem a fokhagymával, kakukkfűvel, sóval és borssal.

Mivel különböző sókat lehet vásárolni, ezért érdemes óvatosan bánni vele, és gyakrabban kóstolgatni főzés közben.

Fedő alatt puhára főztem a húst, és csak ekkor adtam hozzá a vörösbabot és Mexikói mixet.

Néhány perc alatt készre főztem, adtam hozzá minimális szójaszószt, és tálaltam.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Hozzávalók

50 dkg filézett pulykacomb darabok

2 közepes fej hagyma

3 gerezd fokhagyma

15 dkg csiperkegomba (konzervet használtam)

25 dkg chilis vörösbab (konzervet használtam)

3 ek Mexikói mix (kukorica, borsó, paprika keverék konzerv)

zsiradék

1/2 tk kakukkfű

bors

kevés szójaszósz

Felhasználók

Értékelései

még nincs értékelés

Hozzászólások

Ide még nem írtak egyetlen hozzászólást sem. Légy te az első!

Hozzávalók

50 dkg filézett pulykacomb darabok

2 közepes fej hagyma

3 gerezd fokhagyma

15 dkg csiperkegomba (konzervet használtam)

25 dkg chilis vörösbab (konzervet használtam)

3 ek Mexikói mix (kukorica, borsó, paprika keverék konzerv)

zsiradék

1/2 tk kakukkfű

bors

kevés szójaszósz

kitchenspoon

próbáld ki ezt is

további receptek