Újabb bizonyíték arra, miért jó, ha kreatív vagy!
Az almákat meghámoztam és közepesen vastag szeletekre vágtam. Ahhoz, hogy ne barnuljon meg, bekentem a citromlével.
A csokis zabkását annyi tejben áztattam be, amennyit fel is vesz. Így nem a túrótól veszi el a nedvességet és finomabb is lesz.
A tojások fehérjét felvertem kemény habbá egy közepesen nagy tálban.
Majd összekevertem a tojássárgájával, zabkásával, édesítőporral, reszelt citromhéjjal, rummal és az áttört túróval.
Kikentem egy hőálló tálat a margarinnal, és az aljára terítettem egy réteg almát. Egymásra, fedésben raktam.
A zabkásás túrókrémet egyenletesen elterítettem rajta, és a tetejét is beborítottam almával. Ezt is fedésben, ízlésesen elhelyezve.
185 fokra előmelegített sütőben addig sütöttem, amíg az alma teteje gyönyörűre pirult.
Nekem elegendő volt hozzá 25 perc, és 5 perc hőkeveréssel a végén.
Tálalás előtt megszórtam fahéjjal is.
Mivel csak gyümölcscukrot tartalmaz, bátran eheti az is, akinek a vércukorszintre figyelni kell.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Hozzávalók
3-4 nagyobb alma (én savanyú almát vásároltam)
1 citrom leve és reszelt héja
3 tojásfehérje
2 tojássárgája
25 dkg sovány tehéntúró
1 ek. sütéshez való édesítőpor (Dia-Welness 1:4)
2 ek. rum (Captain Morgan Jamaica Rum volt itthon)
70-80 gramm csokis zabkása (LIDL)
tej (ebben áztatom meg előre a zabkását)
margarin
fahéj a tálaláshoz
kapcsolódó
story
Hozzávalók
3-4 nagyobb alma (én savanyú almát vásároltam)
1 citrom leve és reszelt héja
3 tojásfehérje
2 tojássárgája
25 dkg sovány tehéntúró
1 ek. sütéshez való édesítőpor (Dia-Welness 1:4)
2 ek. rum (Captain Morgan Jamaica Rum volt itthon)
70-80 gramm csokis zabkása (LIDL)
tej (ebben áztatom meg előre a zabkását)
margarin
fahéj a tálaláshoz
kitchenspoon
próbáld ki ezt is
kitchenspoon
top cikkek
Hozzászólások
Ide még nem írtak egyetlen hozzászólást sem. Légy te az első!