Padlizsán, thina , izraeli saláta és pita. Egyszerű és remek étel, két verzióban
1. verzió:
A padlizsánt úgy szeletelem fel hosszában kb 1,5 cm -es szeletekre, hogy a csumájáról nem vágom le, így legyezőzserűen elterítem. Megkenem olajjal minden oldaton, sózom, borsozom, pici chilivel hetykésítem. Egy sütőtálba teszem.
A thinához a sűrítményt vízzel hígítom, sózom, a fokhagymát beleteszem, és legegyszerűbben egy késes mixerben , vagy botmixerrel kellemesen folyékonyra keverem. ( a csomagoláson mindig szerepel a felhasználási utasítás )
Mehet bele az apróra vágott petrezselyem, és ízlés szerint frissen facsart citromlé. Én szeretem, ha sok citrom kerül bele. Mennyiséget nem mondok, mert a titka a folyamatos kostolgatás. A thina nagyon egészséges , bár egymillió kalória. De akkor is! EGÉSZSÉGES!
A thinát a legyezőszerűen kiterített padlizsánokra öntöm, és 200 fokos sütőben kb 20 -30 percig sütöm. Pitával, a híres-neves izraeli salátával ( mindig a férjem készíti, majd jön ez a recept is ) fejedelmi eledel.
2. verzió:
Csak annyiban tér el az előzőtől, hogy a padlizsánt tényleg szeletelem, megkenve kis olíva olajjal serpenyőben barnulásig elősütöm, s így helyezem a sütőtálba. A többi ugyanaz, de kevesebb sütési idő is elegendő. Kapunk egy nagyon krémes , lágy padlizsán fogást
Hozzávalók
2 db duci padlizsán
olívaolaj
ízlás szerint só, bors, chilipehely
a thinához ( tahina) :
thina sűrítmény ( sokfelé kapható, üvegben )
víz
fokhagyma ( elhagyható)
só, bors
citrom frissen facsart leve
friss petrezselyem - egy csokornyi
kapcsolódó
story
Hozzávalók
2 db duci padlizsán
olívaolaj
ízlás szerint só, bors, chilipehely
a thinához ( tahina) :
thina sűrítmény ( sokfelé kapható, üvegben )
víz
fokhagyma ( elhagyható)
só, bors
citrom frissen facsart leve
friss petrezselyem - egy csokornyi
kitchenspoon
próbáld ki ezt is
kitchenspoon
top cikkek
Hozzászólások
Ide még nem írtak egyetlen hozzászólást sem. Légy te az első!