Ahhoz, hogy ne unja meg a család, olykor elő kell venni a kreativitást. Így történt ez most is. Adott egy alaprecept, így már csak a hozzá adott kiegészítőre volt szükség.
Sütés előtt 15 perccel korábban érdemes kivenni a leveles tésztát a hűtőből. Szobahőmérsékleten könnyebben formázható, nem törik.
A sütőt előmelegítem 200 Celsius-fok hőmérsékletre. Ha légkeverést akarok használni, akkor elég a 190 Celsius-fok is.
Egy kis tálkában összekeverem a kakaót, vaníliás cukrot, fahéjat, édesítőport. Annyi tejszínt adok hozzá, hogy jól kenhető legyen.
Egy nagyobb narancsot megmosok és lereszelem a héját. Arra vigyázni kell, hogy a keserű fehér rész ne kerüljön bele!
A fehér, belső héjat leszedem és gerezdekre bontom a narancsot.
Kiterítem a leveles tésztát, egyenletesen elkenem rajta a kakaós masszát, majd meghintem a reszelékkel.
Amelyik oldalról fel akarom tekerni (hosszú vagy rövid) ott elhelyezem hosszában a narancs szeleteket.
A felénél még lehet tenni egy sor narancs darabokat, nem rontja el.
Szépen feltekerem, majd a tészta tetejét bekenem a tojássárgával.
Egyenletesre szeletelem és elosztom a sütőpapírra.
Az előmelegített sütőben kb. 14-16 percig sütöm.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Hozzávalók
4 púpozott tk. kakaó - Holland kakaót használtam
1 cs. Dr. Oetker ZÉRO vaníliás cukor
3 tk. édesítő - 4:1 Dia Wellness édesítő
cukormentes HuLaLa tejszín
1 tk. őrölt fahéj
1 narancs reszelt héja és a gerezdek
1 cs. leveles tészta - LIDL vagy Dr. Oetker
1 tojás sárgája
Hozzávalók
4 púpozott tk. kakaó - Holland kakaót használtam
1 cs. Dr. Oetker ZÉRO vaníliás cukor
3 tk. édesítő - 4:1 Dia Wellness édesítő
cukormentes HuLaLa tejszín
1 tk. őrölt fahéj
1 narancs reszelt héja és a gerezdek
1 cs. leveles tészta - LIDL vagy Dr. Oetker
1 tojás sárgája
kitchenspoon
próbáld ki ezt is
kitchenspoon
top cikkek
Hozzászólások
Ide még nem írtak egyetlen hozzászólást sem. Légy te az első!