Severity: Notice
Message: Trying to access array offset on value of type null
Filename: controllers/Recept.php
Line Number: 438
Backtrace:
File: /var/www/u1470/kitchenspoon.hu/application/controllers/Recept.php
Line: 438
Function: _error_handler
File: /var/www/u1470/kitchenspoon.hu/index.php
Line: 315
Function: require_once
A vajat v. margarint a vízzel felfőzöm. Beleöntöm a lisztet, összekeverem és addig főzöm, amíg szépen összeáll. (2-3 perc)
Valamennyire hűtöm, és a tojásokat is belekeverem, egyenként.
Sütőpapírra jó diónyi halmokat rakok, kb. 6 cm távolságra. 1 óra hosszáig pihentetem a tepsiben.
Előmelegített sütőben, teljes lángon szép pirosra sütöm.
Azután, kb. a sütés kezdetétől számítva 15-20 perc után, 5 percig csökkentve a hőt, szárítom.
Fontos: A sütőajtót nem szabad kinyitni, amíg sül, de legalább 15 percig.
A kihűlt fánkok tetejét levágom. Megtöltöm az alábbi krémekkel az alsó részt, azután visszahelyezem a levágott részeket.
A tojások sárgáját cukorral, a vaníliás cukorral, liszttel és szükséges mennyiségű tejjel szép simára keverem.
A többi tejet felforralom, és belefőzöm a masszát. Jó sűrű legyen.
A tojásfehérjét a többi cukorral jó kemény habbá verem és a főtt krém közé keverem óvatosan.
Egy kicsit tovább főzöm.
1 cs. habporból vagy 3 dl tejszínből készített tejszínhabot is teszek a vaníliakrémhez.
A megtöltött fánkok tetejét porcukorral meghintem, és pirított cukrot csorgatok rá, vagy csak olvasztott csokit.
Hozzávalók
Tészta (kb. 24 db):
12 dkg margarin vagy vaj
2 dl víz
20 dkg liszt
5 egész tojás
Krém:
6 dl tej
5 tojás
10 dkg liszt
15 dkg cukor (1/3-a tojássárgákhoz, 2/3-a habba)
1-2 cs. vaníliás cukor
Tálaláshoz:
porcukor/pirított cukor/olvasztott csoki
Hozzávalók
Tészta (kb. 24 db):
12 dkg margarin vagy vaj
2 dl víz
20 dkg liszt
5 egész tojás
Krém:
6 dl tej
5 tojás
10 dkg liszt
15 dkg cukor (1/3-a tojássárgákhoz, 2/3-a habba)
1-2 cs. vaníliás cukor
Tálaláshoz:
porcukor/pirított cukor/olvasztott csoki
kitchenspoon
próbáld ki ezt is
kitchenspoon
top cikkek
Hozzászólások
Ide még nem írtak egyetlen hozzászólást sem. Légy te az első!