Családunk kedveli a csípős ízeket, így minden évben készítünk néhány üveg paprika mixet.
Valamennyi hozzávalót ledaráljuk, összekeverjük a sóval.
2 napig állni hagyjuk egy nagyobb edényben, és időnként megkeverjük, hogy az ízek jobban összeérjenek.
Mi többnyire kisebb üvegekben tároljuk. Ez praktikus azért is, mert tudunk adni néhány üveggel a család többi tagjának.
Fontosnak tartjuk, hogy a paprikák lehetőleg kistermelőtől származzanak, így piacon vásárlunk.
Asztali sót használtunk, ott már kitapasztaltuk a megfelelő arányt.
Gulyásleveshez, pörkölthöz, sültekhez kiváló fűszer.
Jó étvágyat!
Hozzávalók
5 kg pritamin paprika
1 kg enyhén csípős hegyes Magyar pirospaprika
15 dkg chili paprika
15 dkg jalapeno paprika
80 dkg asztali só
kapcsolódó
story
Hozzávalók
5 kg pritamin paprika
1 kg enyhén csípős hegyes Magyar pirospaprika
15 dkg chili paprika
15 dkg jalapeno paprika
80 dkg asztali só
kitchenspoon
próbáld ki ezt is
kitchenspoon
top cikkek
Hozzászólások
Ide még nem írtak egyetlen hozzászólást sem. Légy te az első!