Severity: Notice
Message: Trying to access array offset on value of type null
Filename: controllers/Recept.php
Line Number: 438
Backtrace:
File: /var/www/u1470/kitchenspoon.hu/application/controllers/Recept.php
Line: 438
Function: _error_handler
File: /var/www/u1470/kitchenspoon.hu/index.php
Line: 315
Function: require_once
A gyümölcsöt (alma, körte, őszibarack, sárgabarack, megy, cseresznye, narancs stb.) megmossuk, letöröljük és jellegétől függően kimagozzuk, feldaraboljuk.
A kristálycukrot 2 dl vízzel elkeverve felforraljuk. A maradék ½ dl vizet ráöntjük egy kis edénybe szórt zselatinra, és folytonos keverés közben a legkisebb lángon langyosra melegítjük. Ha a zselatin már a folyós, de még nem forr, belekeverjük a szirupba. A szirup tetején levő habot leszedjük, majd beletesszük a gyümölcsöt és üvegesre főzzük.
Közben óvatosan rázogatjuk az edényt. A megfőtt gyümölcsöt szűrőkanállal kivéve lecsöpögtetjük és tiszta deszkára tesszük száradni.
Másnap a megmaradt szirupot felforraljuk, a már száraz gyümölcsöt beletesszük és addig főzzük, amíg a szirup jól be nem sűrűsödik. A gyümölcsöt ismét kiszedjük, deszkára tesszük, és félig megszárítjuk.
Porcukorba forgatjuk, és szellős helyen addig szikkasztjuk, amíg tapintásra már nem ragad.
Alufólia vagy egyéb tálkákban, selyempapírral letakarva tároljuk.
Hozzávalók
bármilyen nyers gyümölcs
kg-onként 1 kg kristálycukor
2,5 dl víz
1 ek. zselatinpor
kevés porcukor
Hozzávalók
bármilyen nyers gyümölcs
kg-onként 1 kg kristálycukor
2,5 dl víz
1 ek. zselatinpor
kevés porcukor
kitchenspoon
próbáld ki ezt is
kitchenspoon
top cikkek
Hozzászólások
Ide még nem írtak egyetlen hozzászólást sem. Légy te az első!