A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Trying to access array offset on value of type null

Filename: controllers/Recept.php

Line Number: 438

Backtrace:

File: /var/www/u1470/kitchenspoon.hu/application/controllers/Recept.php
Line: 438
Function: _error_handler

File: /var/www/u1470/kitchenspoon.hu/index.php
Line: 315
Function: require_once

Cukrozott gyümölcs
  • Anyám főztje
  • Az én konyhám
  • Bio ételek
  • Cukormentes sütik
  • Íz-világ
  • Szárnyas étel
  • Vegán étrend
!
Cukrozott gyümölcs

Cukrozott gyümölcs

Befőzés receptek

#gyümölcs

Elkészítés

A gyümölcsöt (alma, körte, őszibarack, sárgabarack, megy, cseresznye, narancs stb.) megmossuk, letöröljük és jellegétől függően kimagozzuk, feldaraboljuk.

 

A kristálycukrot 2 dl vízzel elkeverve felforraljuk. A maradék ½ dl vizet ráöntjük egy kis edénybe szórt zselatinra, és folytonos keverés közben a legkisebb lángon langyosra melegítjük. Ha a zselatin már a folyós, de még nem forr, belekeverjük a szirupba. A szirup tetején levő habot leszedjük, majd beletesszük a gyümölcsöt és üvegesre főzzük.

 

Közben óvatosan rázogatjuk az edényt. A megfőtt gyümölcsöt szűrőkanállal kivéve lecsöpögtetjük és tiszta deszkára tesszük száradni.

 

Másnap a megmaradt szirupot felforraljuk, a már száraz gyümölcsöt beletesszük és addig főzzük, amíg a szirup jól be nem sűrűsödik. A gyümölcsöt ismét kiszedjük, deszkára tesszük, és félig megszárítjuk.

 

Porcukorba forgatjuk, és szellős helyen addig szikkasztjuk, amíg tapintásra már nem ragad.

 

Alufólia vagy egyéb tálkákban, selyempapírral letakarva tároljuk.

Hozzávalók

bármilyen nyers gyümölcs

kg-onként 1 kg kristálycukor

2,5 dl víz

1 ek. zselatinpor

kevés porcukor

Felhasználók

Értékelései

még nincs értékelés

Hozzászólások

Ide még nem írtak egyetlen hozzászólást sem. Légy te az első!

Hozzávalók

bármilyen nyers gyümölcs

kg-onként 1 kg kristálycukor

2,5 dl víz

1 ek. zselatinpor

kevés porcukor

kitchenspoon

próbáld ki ezt is

további receptek